Wpis z mikrobloga

Miraski jest mały problem. Mojej 12-letniej siostrze włamał się na konto na fejsie miejscowy patusek lat 14 i porozsyłał jej znajomym jako ona baaardzo wulgarne wiadomości. Plus zmienił jej profilowe i pobazgrał jakieś przekleństwa na wallu. Dzieciak (siostra) cały w szoku, boi się że typ porobił screeny jej dzieciowych sektetów w wiadomościach i ją jeszcze bardziej ośmieszy. Jakby to na mnie trafiło zgłosiłabym to na policję albo do dyrekcji, ale siostra płacze że to nic nie zmieni i że on zatruje jej życie. Macie jakieś pomysły jak rozwiązać sprawę? A może olać i tyle? Btw podobno włamał się na to konto przez odzyskiwanie hasła w telefonie- użył jej numeru #kiciochpyta
  • 179
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lady_katarina: Nie chodzi mi aby policja/sąd surowo go ukarała... Wjadą mu na chatę, zabiorą telefon, kompa itp. Już słyszę ten strzał w policzek wymierzony przez jego ojca ;)
Zrobisz jak uważasz. Tylko żeby później on nie nasłał swoich starszych i silniejszych koleżków na siostrę.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@lenamilena: ja bym 100% olał, patol pewnie jest za głupi, żeby pomyśleć, że robiąc screeny rozmów będzie miał na nią haka, a poza tym podejrzewam, że nastolatki wysyłają sobie tyle tysięcy śmieciowych wiadomości, że nie chciało mu się przebijać, no a jakieś wulgaryzmy czy zmiana profilowego to common thing, nie ma się czym przejmować imo
  • Odpowiedz
@lenamilena: 1. Konto na FB można mieć od 13 lat
2. Stosuje się silne hasło
3. Stosuje się weryfikacje dwuetapową, ale nie nr tel

4. > użył jej
  • Odpowiedz
@ShinpuTokubetsu: z patologią nie idziesz na wojnę, tylko dajesz do zrozumienia, że taką wojnę przegra z kretesem gdyby w ogóle o tym pomyślał. Jak masz za plecami wujka Andrzeja, który był dwa razy na siłowni w życiu i to on pójdzie przegadać to rozumu to faktycznie, lepiej się tego wcale nie tykać.
  • Odpowiedz