Miraski jest mały problem. Mojej 12-letniej siostrze włamał się na konto na fejsie miejscowy patusek lat 14 i porozsyłał jej znajomym jako ona baaardzo wulgarne wiadomości. Plus zmienił jej profilowe i pobazgrał jakieś przekleństwa na wallu. Dzieciak (siostra) cały w szoku, boi się że typ porobił screeny jej dzieciowych sektetów w wiadomościach i ją jeszcze bardziej ośmieszy. Jakby to na mnie trafiło zgłosiłabym to na policję albo do dyrekcji, ale siostra płacze że to nic nie zmieni i że on zatruje jej życie. Macie jakieś pomysły jak rozwiązać sprawę? A może olać i tyle? Btw podobno włamał się na to konto przez odzyskiwanie hasła w telefonie- użył jej numeru #kiciochpyta
Na pewno jest możliwość kontaktu z facebookiem i oddania konta Wystarczy podać kilka informacji, typu stary adres e-mail i takie tam Na spokojnie powinni ci pomóc
@lenamilena: Idź do rodziców tego patusia i powiedz jaka jest sprawa. Powiedź że jak nie zrobią formata na jego telefonie, kompie itp. i nie uspokoją gówniaka to zgłosisz na policję. Ba i dodaj że z tego powodu siostra bardzo przeżywa to wszystko i się boi i w ogóle po dramatyzuj.
@lady_katarina Twój pomysł jest dobry, ale co jak młody patus ma dużo starszych znajomych patusow? Trochę bym się bała, że jego brat/kuzyn/kolega, który razem z nim pije browarka chociaż mają po 25+, mógłby chciez dokonać zemsty za to, że grozono młodemu sebkowi Aczkolwiek Twój pomysl jest najlepszym tutaj
@lady_katarina: niby dobry pomysł, szkoda tylko że patologia ma to do siebie, że jak są w jakichkolwiek terapatach to pierwsi idą na policję i przez takie coś można mieć nie mały problem.
@lijka: Racja, o tym nie pomyślałam. Ale wydaje mi się, że dorosłe sebki nie zawracałyby sobie tym głowy, a młody sebek chyba by się taką sytuacją nie chwalił innym, bo była by to dla niego ujma na honorze :p
@Greensy: gdyby mu faktycznie coś zrobili to pewnie tak, ale samo grożenie wątpię żeby zgłaszał gdzieś
@lady_katarina: Takie pogrożenie jest spox. Ale co do policji, to się nie zgadzam. Wielu młodych (tych mniej pewnych siebie) przestraszy się policją (nawet jeśli tego nie będą pokazywać) i nie będą więcej tego robić.
@bolinoga: nie mam pojęcia. Miał od kogoś numer a nie telefon. Napisał jej żeby nie była następnym razem taka głupia żeby logować sie w szkole. Co ciekawe on chodzi do innej szkoły (gimnazjum) a mała do podstawówki
@lenamilena: 1. Skasuj siostrze fb, będzie mieć gów*o zamiast mózgu - pewnie już ma. 2. Jak użył jej telefonu? Musiał go mieć? 3. FB można mieć od ukończenia 13 roku życia. 4. Bardzo dobrze!
@ShinpuTokubetsu: Masz rację, że idealny pomysł to nie jest, żaden nie jest idealny w takiej sytuacji. Ale zgłaszanie na policję czy do szkoły to jest już w ogóle najgorsze. Ciężko tutaj coś dobrego wymyślić, ja nadal uważam, że to co napisałam jest jedynym rozwiązaniem
Wystarczy podać kilka informacji, typu stary adres e-mail i takie tam
Na spokojnie powinni ci pomóc
Np. zawieźć na Podlasie.
Trochę bym się bała, że jego brat/kuzyn/kolega, który razem z nim pije browarka chociaż mają po 25+, mógłby chciez dokonać zemsty za to, że grozono młodemu sebkowi
Aczkolwiek Twój pomysl jest najlepszym tutaj
@Greensy: gdyby mu faktycznie coś zrobili to pewnie tak, ale samo grożenie wątpię żeby zgłaszał gdzieś
@lenamilena: dobrze, że nie na roksie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1. Skasuj siostrze fb, będzie mieć gów*o zamiast mózgu - pewnie już ma.
2. Jak użył jej telefonu? Musiał go mieć?
3. FB można mieć od ukończenia 13 roku życia.
4. Bardzo dobrze!