Aktywne Wpisy
Adamfabiarz +63
Niska frekwencja w referendum wybitnie pokazuje ile jeszcze Polakom brakuje do np. Szwajcarów jeśli chodzi o przejmowanie się losami kraju oraz jeśli chodzi o zrozumienie clou demokracji. Nie da się być bardziej bezpośrednio demokratycznym, niż uczestnicząc w referendum. No ale ,,Nitras ze Szczerbą powiedzieli, aby nie głosować". Ech szkoda gadać.
#polityka #wybory #referendum #polska #szwajcaria
#polityka #wybory #referendum #polska #szwajcaria
#motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa
Mam auto z 1.5TSI 150KM, według producenta norma jaką musi spełniać olej to VW504 00/VW507 00.
Szukam 5w30 i znajduję następujące, spełniające powyżej podane normy:
CASTROL EDGE TITANIUM FST LL 5W-30
MOTUL SPECIFIC 5W30
MILLERS OILS XF 5W30
TOTAL QUARTZ INEO LONG LIFE 5W-30
Mobil 1 ESP 5W-30
Liqui Moly Top Tec 4200 Longlife III 5W-30
Valvoline SYNPOWER 5W30 XL-III C3 5W30
Ceny +/- są takie same. Nie ma
Mam auto z 1.5TSI 150KM, według producenta norma jaką musi spełniać olej to VW504 00/VW507 00.
Szukam 5w30 i znajduję następujące, spełniające powyżej podane normy:
CASTROL EDGE TITANIUM FST LL 5W-30
MOTUL SPECIFIC 5W30
MILLERS OILS XF 5W30
TOTAL QUARTZ INEO LONG LIFE 5W-30
Mobil 1 ESP 5W-30
Liqui Moly Top Tec 4200 Longlife III 5W-30
Valvoline SYNPOWER 5W30 XL-III C3 5W30
Ceny +/- są takie same. Nie ma
Gdyby na przykład mi, katolikowi, ktoś powiedział, że jakiś prawicowy homofobiczny reżyser nakręcił film "Geje" o takiej właśnie tematyce to kompletnie nie byłbym zainteresowany poświęceniem swojego czasu i pieniędzy na obejrzenie takiego dzieła. Mam swoją opinię o gejach i wyobrażenie o tym co robią i zupełnie mi nie w smak, żeby oglądać to na ekranie. Tymczasem na Kler poszło już podobno 2 mln ludzi, w znakomitej większości ateistów, antyklerykałów i innych lewaków.
Serio. Nie ogarniam.
#kler #niepopularnaopinia #bekazpodludzi #bekazlewactwa
@Saute: czy ty właśnie przyznałeś, że widzowie tego filmu są tak samo „głupi” jak katole :-)?
Kler to zajebisty w mojej opinii film, który z klasą, elegancko i skutecznie uciera nosa i katolikom jak i antykatolikom.
@mateusza: no ja się wybieram bo generalnie widziałem kilka filmów Smarżowskiego. Wprawdzie dźwięk jest realizowany tragicznie (z czego on sam sobie zdaje sprawę), ale lubię oglądać aktorów z którymi współpracuje, pracę kamer, reżyserię i ten "barwny" sposób w który buduje sceny.
Mielibyśmy lepszą ekipę u koryta...
@UszyKatiuszy: Kilka komentarzy to nie nagonka. Za dużo wykopu. Jak widać pomimo oblężenia wejść kinowych przez katolików film obejrzało ponad 1,5 mln ludzi.
Naprawde, nie musisz rozumiec, jestes zbyt twardoglowy na jakas inwencje myslowa. Uprasuj sobie spodenki, koszulinke, przecwicz paciorek i #!$%@? do kosciolka jutro, ukoic nerwy slowami chrystusa. Ament.
@UszyKatiuszy: To po kiego grzyba jest reklamowana przez twórców jako głos w dyskusji? Ten musi być uczciwy i wyważony. To tak jakby brać na tapet Botoks i rozmawiać na temat naprawy służby zdrowia.
@Royal_Email: A Ty jesteś z tych co napierdzielają komentarze nic nie wnoszące do dyskusji?
https://www.wykop.pl/link/3944853/szkodliwy-spolecznie-film-bardzo-dobra-recenzja-botoksu/
Podobny film o służbie zdrowia jest opisywany jako szkodliwy społecznie - główna wykop ( ͡° ͜ʖ ͡°) Film o klerze - genialna prawda o kościele. Czy to aby nie wielka hipokryzja wykopu?
@mateusza: chrześcijańska miłość bliźniego ci się ulała podludziu