Aktywne Wpisy

Naczelna_Hedonistka +143
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

josedra52 +81
Zima jest, ludziom głupie pomysły przychodzą do głowy więc warto przypomnieć.
19 stycznia, w ramach prawosławnych obchodów święta Objawienia Pańskiego, Anna Uskova chciała obmyć się w rzece. Towarzyszyli jej mąż oraz dwójka dzieci, a także przyjaciel rodziny. Na przerażającym nagraniu, jakie obiegło internet, widać moment, gdy kobieta ubrana w strój kąpielowy wykonuje znak krzyża, po czym zatyka nos, wskakuje do lodowatej wody i ślad po niej ginie. W tle słychać rozdzierające krzyki

Lament nad tym jaki ten bug był straszny.
Osobiście zawsze uważałem, że lepiej by było, żeby było kilka niezależnych implementacji Bitcoina, i wtedy takie giełdy mogłyby uruchomić sobie kilka różnych implementacji węzła na raz i jak tylko coś by się nie zgadzało to wstrzymać handel.
Ale programiści Core się uparli, chyba po części z arogancji, i jest co jest. Może się obudzą.
#bitcoin
@Amelcio: Bitcoin jest sterowany przez konsensus jego użytkowniów. Póki co konseus jest taki, że przewodzą nam programiści Bitcoin Core.
@dpc8: ale, ale, ale ale zawsze jakieś ale. Wiesz gdzie jest problem? W Was. W Tobie w każdym z Was. Wiecie lepiej od innych. Mam propozycję? Zrób swoją implementację albo nie zrób lepiej dpc8coina wtedy Twoja duma zostanie zaspokojona.
Problem w tym, że każdy z Was uważa, że
@EndOfSupportCoin: właśnie tu się nie zgadzam. Popatrz co stało się w ETH gdzie parity rozjechała się z tym oficjalnym.
@dpc8: Ale takie rzeczy są możliwe? XD
Wiem, że są co najmniej 2 implementacje Bitcoina - zwykły Bitcoin Core i BTCD. Moim zdaniem potencjalnie im więcej tym lepiej o ile są prowadzone dobrze