Aktywne Wpisy
CoDwa +244
Dla mnie największym kręceniem korbą był cały pandemiczny cyrk z wirusem, szczepionkami i kodami QR. Przykłady?
- Maseczka w samochodzie, gdy jedziesz sam — bo wirus może siedzieć na tylnej kanapie.
- Kelnerki w maseczkach, klienci przy stolikach bez — bo wirus zna zasady savoir-vivre.
- Szczepionka działa, ale maskę i tak noś.
- Limit 5 osób na wigilię
- Maseczka w samochodzie, gdy jedziesz sam — bo wirus może siedzieć na tylnej kanapie.
- Kelnerki w maseczkach, klienci przy stolikach bez — bo wirus zna zasady savoir-vivre.
- Szczepionka działa, ale maskę i tak noś.
- Limit 5 osób na wigilię
źródło: cfb0931e84cbcf82abed8e9e30f1b21c
Pobierz
tomwick55 +3
Co szanowne grono z tagu #mikrokoksy, #mirkokoksy, #dieta i #silownia uważa o pomyśle braci Rodzeń?
#przemyslenia #pytanie
#przemyslenia #pytanie
źródło: temp_file1263170386563930430
Pobierz

Lament nad tym jaki ten bug był straszny.
Osobiście zawsze uważałem, że lepiej by było, żeby było kilka niezależnych implementacji Bitcoina, i wtedy takie giełdy mogłyby uruchomić sobie kilka różnych implementacji węzła na raz i jak tylko coś by się nie zgadzało to wstrzymać handel.
Ale programiści Core się uparli, chyba po części z arogancji, i jest co jest. Może się obudzą.
#bitcoin
@Amelcio: Bitcoin jest sterowany przez konsensus jego użytkowniów. Póki co konseus jest taki, że przewodzą nam programiści Bitcoin Core.
@dpc8: ale, ale, ale ale zawsze jakieś ale. Wiesz gdzie jest problem? W Was. W Tobie w każdym z Was. Wiecie lepiej od innych. Mam propozycję? Zrób swoją implementację albo nie zrób lepiej dpc8coina wtedy Twoja duma zostanie zaspokojona.
Problem w tym, że każdy z Was uważa, że
@EndOfSupportCoin: właśnie tu się nie zgadzam. Popatrz co stało się w ETH gdzie parity rozjechała się z tym oficjalnym.
@dpc8: Ale takie rzeczy są możliwe? XD
Wiem, że są co najmniej 2 implementacje Bitcoina - zwykły Bitcoin Core i BTCD. Moim zdaniem potencjalnie im więcej tym lepiej o ile są prowadzone dobrze