Mieszkam od lat w Niderlandach(holandia to tylko prowincja Niderlandów), i jest to bardzo turystyczny kraj w którym żyje około 200 narodowości ze świata. Turyści są różni, a największe grupy pochodzą z Niemiec Polski i USA, jak i również masa osób przylatuje z Azji. Chociaż poznałem wielu Holendrów to nie spotkałem takiego który byłby uzależniony od narkotyków, a mieszkałem niekiedy w naprawdę kiepskich dzielnicach jak np. Charlois w Rotterdamie. Myślę więc że większość
Chociaż poznałem wielu Holendrów to nie spotkałem takiego który byłby uzależniony od narkotyków
@Slodki_Skurfiel: no ale nie przesadzaj też w drugą stronę. W Holandii nie brakuje jednak miejscowych, którzy lubią sobie wciągnąć (sam takich kilku znam). Chlorów kupujących "Kaniony" albo inne mocne piwa w dużych ilościach w porze śniadaniowej też nie brakuje, chociaż wyglądają "trochę" inaczej niż nasi żule.
Oczywiście turystyka narkotykowa to temat rzeka, ale miejscowi wcale tacy święci nie
@geuze Napisałem że sam takich którzy byliby uzależnieni nie widziałem co nie znaczy że neguję ich istnienie, bo napewno i wśród Holendrów są osobniki żyjące w marginesie tyle że w porównaniu z "naszym" polskim marginesem nie rzucają się aż tak w oczy.
Niderlandy nazywamy Holandią z powodu niedouczenia, ponieważ to jest jeden kraj, ale podzielony pomiędzy parę ludów takich jak Fryzeni Walonowie i Holendrzy. Pozatym terytorium Niderlandów nie leży tylko w europie
Więc jeżeli chcesz już być taki super-poprawny to powinieneś używać wyłącznie określenia "Królestwo Niderlandów", bo Niderlandy są wieloznaczne - to zarówno kraina historyczna jak i skrót myślowy od "Królestwo Niderlandów" (✌゚∀゚)☞ Inaczej jest w angielskim i niderlandzkim, tam powinno się używać raczej "The Netherlands" i
@geuze Wybacz za tą wikipedie, ale jestem w pracy więc chciałem sobie oszczędzić trochę zachodu. A co do pełnej nazwy to tak masz racje nie chce mi się kłócić o szczegóły.
@SlonecznikowyXX Pewnie mógłbyś to grzeczniej napisać, ale jesteś zbyt ubogi w kulture co jestem w stanie zaakceptowac. Jeśli juz mnie obraziłeś to rozwiń swoją wypowiedź.
Od 10 lat na sezonowe prace i tak sobie chwalą takie życie, że hohoo
A gdzieś ty widział takie góry w Holandii?
Ta, Polacy XD 3/4 młodych turystów tam zioło dzień w dzień jara.
@Slodki_Skurfiel: no ale nie przesadzaj też w drugą stronę. W Holandii nie brakuje jednak miejscowych, którzy lubią sobie wciągnąć (sam takich kilku znam). Chlorów kupujących "Kaniony" albo inne mocne piwa w dużych ilościach w porze śniadaniowej też nie brakuje, chociaż wyglądają "trochę" inaczej niż nasi żule.
Oczywiście turystyka narkotykowa to temat rzeka, ale miejscowi wcale tacy święci nie
@Dezynwoltura: na jedno wychodzi.
Niderlandy nazywamy Holandią z powodu niedouczenia, ponieważ to jest jeden kraj, ale podzielony pomiędzy parę ludów takich jak Fryzeni Walonowie i Holendrzy. Pozatym terytorium Niderlandów nie leży tylko w europie
@Slodki_Skurfiel: nazywanie Królestwa Niderlandów Holandią w języku polskim nie jest niedouczeniem ani błędem:
https://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/Holandia-czy-Niderlandy;1831.html
Więc jeżeli chcesz już być taki super-poprawny to powinieneś używać wyłącznie określenia "Królestwo Niderlandów", bo Niderlandy są wieloznaczne - to zarówno kraina historyczna jak i skrót myślowy od "Królestwo Niderlandów" (✌ ゚ ∀ ゚)☞ Inaczej jest w angielskim i niderlandzkim, tam powinno się używać raczej "The Netherlands" i