Wpis z mikrobloga

@Adrian77: Nie, odblokowujeszi tyle, potem wgrywasz TWRP i dowolny system który ci pasuje. Mam już czwarty Xiaomi z odblokowanym bootloaderem we własnym zakresie i wszystko śmiga jak złoto. Natomiast spotkałem z się z wpisem w którym ktoś testował płacenie NFC za zablokowanym telefonie z chińskim stable i płatności nie chciały przejść, po odblokowaniu i wgraniu MIUIPolska (czyli xiaomi.eu) płatności przechodzą bez pyknięcia.
  • Odpowiedz
@wiskoler: Tzn. ja chcę tylko odblokować i tyle. Gdyby kiedyś okazało się to potrzebne. Wcześniej miałem Redmi Note 3 Pro i było ok, ale może się coś zmieniło. NFC nie mam.
  • Odpowiedz
@Adrian77: Samo odblokowanie niczego ci nie zmieni. Jedynie w trakcie uruchamiania systemu możesz mieć komunikat o odblokowanym bootloaderze i że to jest niebezpieczne - bla bla bla. Też maiłem taki komunikat ale po zainstalowaniu TWRP odznaczyłem żeby mi się to nie wyświetlało. Mój bootloader i moja sprawa co z nim bedę robił.
A tak poza tym, masz świadomość odczekania na zezwolenie 360 h?
  • Odpowiedz
@Adrian77: wgrywając i instalując TWRP niczego ci nie zmienia, prócz możliwości zmiany systemu. O root na stable nic nie wiem, nie potrzebny mi był do tej pory. Miałem root na RN2, ale bardzo krótko bo nie widziałem zastosowania na co dzień.
  • Odpowiedz
@wiskoler: Czyli po wgraniu twrp nie tracę jeszcze danych i aktualnie wgranego systemu. Twrp w sumie jeszcze nigdy nie wgrywałem. Jechałem cały czas na global stable.
  • Odpowiedz
@marecki22: jak to "tylko" - "aż". Miałem trzy MI5x do odblokowania, one mają tylko chiński i angielski język. Na wszystkich trzech - trzy różne konta na mi.com - dostałem zgodę i po próbie odblokowania pokazał mi się napis o czekaniu 360 h.
  • Odpowiedz
@marecki22: tam się wchodzi na stronę i trzeba powypełniać wszystkie pola, hasło, numer telefonu, nazwę itp i wtedy jest mniej. Chociaż ja miałem wszystko uzupełnione i tak czekałem. A jaka to słuchawka?
  • Odpowiedz
@marecki22: to jakoś dziwnie odblokowywałeś. Ja zawsze logowałem sie na konto mi, ściągałem program miflash i w nim odblokowywałem. I w nim mi wyświetlało ile będę czekać.
  • Odpowiedz