Wpis z mikrobloga

@Kyuumeitai: Według mnie dobrze, że to zaznaczyli. Wbrew pozorom posiadanie własnego biurka w pracy (szczególnie tej niższego szczebla) nie jest takie oczywiste. Ja w mniej więcej połowie firm nie miałem swojego miejsca.
  • Odpowiedz
@Pienio69: Ja nigdy w korpo nie pracowałem. Jedynie w firmach produkcyjnych/magazynówkach za pensje bliskie minimalnej. Także brak biurek nie był wynikiem hot-desk policy tylko jak-najtaniej policy :).
  • Odpowiedz
@Pienio69: Ja nigdy w korpo nie pracowałem. Jedynie w firmach produkcyjnych/magazynówkach za pensje bliskie minimalnej. Także brak biurek nie był wynikiem hot-desk policy tylko jak-najtaniej policy :).

@Anethum: Ale to też z tego wynika. W biurowcach lepszej klasy koszt biurka/miejsca dla jednej osoby, z tego co słyszałem, to 200-250eur/mc. A prawie wszyscy pracują częściowo zdalnie, do tego urlopy, chorobowe...więc nie ma sensu trzymanie tylu biurek ilu jest zatrudnionych
  • Odpowiedz
  • 5
Chyba ludzie sobie sprawy nie zdają że brak własnego biurka w firmach i korporacjach zdarza się bardzo często.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Pienio69: uj by mnie strzelił jakbym musiał sobie codziennie fotel ustawiać albo nie mógł sobie czegoś swojego zostawić na biurku albo obok
  • Odpowiedz