@Kaann: Przede wszystkim widać jaskrawy kontrast, wyraźną korelację - im mniejsza religijność chrześcijańskiego społeczeństwa, tym większa przestępczość.
@nikita1: @glonstar: Możecie też skupić się na białem tle dookoła mapy i je sobie interpretować, byleby nie zauważać tego, co jest w niej najistotniejsze.
@Hipokryzja_Wykopu: Zaprzeczasz sam sobie. Słyszałeś kiedyś o Polsce A i Polsce B. W rejonach II RP, szczególnie na ścianie wschodniej, w kieleckim, na lubelszczysnie jest największą bieda w Polsce.
#bekazateistow #gimboateizm #marksizmkulturowy #wojnacywilizacji #wojnaidei
Ja widzę zabory
Srogie dopowiadanie sobie.
Dlatego je widzę
@caslin: Przestępczość to nie tylko kradzieże. To także np. przemyt, a ten ma na wschodniej ścianie świetne warunki.
Jaką masz religijność w Meksyku?
@Hipokryzja_Wykopu: Widzisz to, co twoja wybiórcza świadomość każe ci widzieć, żeby ci się światopogląd nie rozsypał.
@Hipokryzja_Wykopu: Spójrz jeszcze raz na mapę i przemyśl, co napisałeś.
@Hipokryzja_Wykopu: Zaprzeczasz sam sobie. Słyszałeś kiedyś o Polsce A i Polsce B. W rejonach II RP, szczególnie na ścianie wschodniej, w kieleckim, na lubelszczysnie jest największą bieda w Polsce.
Szach mat.
Nie no tak to można do wieczora. Bierzecie jeden czynnik pod uwagę i wio.
Psychologicznych i biologicznych przyczyn przestępczości jest wiele - wy widzicie tylko jedną, brak religijności :)
Powtarzam... jak tam w Meksyku?
@Hipokryzja_Wykopu: Człowieku. Widać wyraźnie zarysowaną zależność na OGROMNYM obszarze, więc nie wciskaj mi ciemnoty.
@Regis_II: :)
Ok, miłego dnia :)
Tylko mi jeszcze napisz jak tam w Meksyku z tą religijnością i przestępczością? Bo wychodzi że wiara w Boga powoduje ogromny wzrost zabójstw.