Aktywne Wpisy
Adek1243 +2
Witam. Mam 30 lat, żonę, dziecko w wieku 3 lat. Mam swoje mieszkanie w Katowicach - 3 pokoje, kredyt już spłacony. Pracuje w ww. miejscowości, zarabiam około 8 k na rękę, żona z 6 tys. Dostałem dzisiaj propozycje pracy w tej samej firmie, ale w oddziale w Warszawie za ok. 3.5 tys więcej, nie ma możliwości pracy zdalnej, myślicie, że warto się przenosić? Tam większe możliwości awansu. Zona mówi, że mógłbym tam

Kogutt +151
Brawo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: scaled_1000016534
Pobierz

źródło: comment_MzEwETvgHANGlzTFlFo9SA22cXLFiOAJ.jpg
PobierzSymfony 1 to był osobny framework, 2 jest przepisana od zera, wiec ciężko było migrować z 1 na 2 ale i to robiłem parokrotnie. Prowadze kilka projektów od Symfony 2.0 i były może dwie lub trzy kosmetyczne zmiany aż do teraz
Wczesniej Symfony dzialalo na zasadzie "Przeniesmy wszystko co sie da z Javy". Sporo rzeczy bylo fajnych i profesjonalnych, ale niektore konieczne dla kompilowanego jezyka ze statycznym typowaniem byly troche na sile wprowadzane do PHP. Laravel od poczatku staral sie laczyc to co
Zrozumiałem, to wam sie nie udalo.
@uirapuru: oj chyba za bardzo Cię ponosi... słaba argumentacja
@be_a_st: Bez uszczypliwości, jakie to silne strony w samym języku (a nie w jego powszechności)?
- Magiczne metody, http://php.net/manual/en/language.oop5.magic.php ktore umozliwiaja bardzo wiele (dlatego Active Record jest taki popularny w PHP)
- Zajebiste tablice
- Slabe typowanie gdy masz ochote z niego korzystac
- Typowe uzycie oznacza ze przy kazdym requescie WWW startujesz aplikacje, zamiast typowego podejscia z innych jezykow gdzie aplikacja caly czas dziala i realizuje kolejne requesty.
To, że PHP ma taką łatkę to wina Januszyprogramistów15k, którzy w życiu testów na oczy nie widzieli. Tymczasem testowanie z PHP jest w dzisiejszych czasach ultra przyjemne. Testy Integracyjne w Behacie + Selenium to coś świetnego.
@be_a_st: "te wszystkie magiczne funkcje" to raczej nie jest zaleta, a wada ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zresztą co do funkcji magicznych odsyłam do wujka Boba, ma świetne wypowiedzi na ten temat ;)
Niektorzy narzekaja ze testy to wada. Bo jak tu przetestowac jakis kod napisany 10 lat temu kiedy nikt o tym nie myslal? No tak, bo testy to