Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 186
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nieuczęszczanie na nią spowoduje okienko (czyli siedzenie bez sensu na korytarzu bez opieki), trzeba napisać kolejny donosik. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@giovan-a: za moich czasów to był kwik

yyyyyyyyy za mało osób na etykę
  • Odpowiedz
@giovan-a: Warto dodać że religia jest (była parę lat temu) przedmiotem który nie wiążę się z promocją do następnej klasy. Czyli możecie, jak już rodzice was nie chcą wypisać, mieć kompletnie w------e i siedzieć i robić inne zadania. Skończycie z jedynką, która nic nie zmienia. No, zaniży średnią ewentualnie.
  • Odpowiedz
@makowapizzerka: Nie chodzi o to, że religia jest w trakcie lekcji, tylko o to, że religia jest w trakcie lekcji i nikt w tym czasie nie zapewni Wam bezpieczeństwa. Jeśli Wam zapewnią bezpieczeństwo, to wtedy donosik zbędny.
  • Odpowiedz
@giovan-a: ciekawe. Pierwszy dzień w przedszkolu syna. Młody przychodzi do domu i śpiewa mi piosenkę o bogu, no to zaczynam go pytać, a kto was nauczył tej piosenki, odpowiada, że pani Asia (ich nauczycielką jest inna pani). Pytam się, kiedy? No że przed śniadaniem przyszła pani Asia, i najpierw uczyli się "pożegnywać" (XD), a potem śpiewali piosenkę, a potem było śniadanie i już normalne zajęcia. No więc, wychodzi na to,
  • Odpowiedz
@nocnica: Jeśli Ci się to nie podoba, to zrób dym. Prawo jest po Twojej stronie. Aczkolwiek może wydarzyć się tak, że Twoje dziecko poczuje się wykluczone, jeśli tylko ono będzie w tym czasie zabierane do innej sali, tu o tym napisano: https://mamadu.pl/138565,religia-w-przedszkolu-czy-jest-obowiazkowa-jak-zapisac-dziecko

@makowapizzerka Kurczę, nie wiem, jak to jest z biblioteką. Na pewno nie możecie siedzieć na korytarzach bez nadzoru. A czy można Was trzymać na siłę w bibliotece,
  • Odpowiedz
@giovan-a: wiem, że mogę zrobić dym i się zastanawiam czy warto. W naszym przypadku, o ile ta religia rzeczywiście będzie się obywała przed śniadaniem, to mogę go zawsze zaprowadzać później do przedszkola po prostu. Szczerze mówiąc, to samo uczestnictwo w tym mojego dziecka jakoś szczególnie mnie nie triggeruje, niech sobie śpiewa o bogu, skoro śpiewa o krasnoludkach i gadających zwierzątkach, to nie widzę problemu ¯\_(ツ)_/¯ Po prostu wgurwiło mnie, że
  • Odpowiedz
@giovan-a: przepisy chyba tak mówią od dawna. Moja mama robiła raban w szkole, jak wychowawczyni brata kazała złożyć papier, jak ktoś chce dziecko wypisać.
A to było 35 lat temu.
  • Odpowiedz