Wpis z mikrobloga

• 221
https://www.wykop.pl/link/4502305

ŚWIAT SIĘ KOŃCZY! Ktoś w bajce Disneya prawodopodobnie będzie homo. Nastąpi koniec ludzkości, żadne dziecko nie będzie hetero (°° .

Ludzie. Tak jak większość z was wychowywałam się na bajkach Disneya, w których nie był absolutnie żadnego nawiązania do LGBT. I jakoś zostałam lesbijką ¯_(ツ)/¯. Orientacja nie działa w ten sposób, że oglądasz jakąś parę i 'przejmujesz' ich orientację. Pamiętacie jeszce aferę z teletubisiem z czerwoną torebką? Dzieci,które go oglądały są teraz nastolatkiami lub dorosłymi. Jakoś nie widzę wielkiego wysypu transseksualistów.

Dziewczynki nie staną się lesbijkami po zobaczeniu Elsy z dziewczyną. Co najwyżej dzieci oswoją się z widokiem par jednopłcio wych i w przyszłości będą mniej homofobiczne.

A to czy Elsa będzie z mężczyzną czy kobietą... nie ma dla mnie znaczenia. Wyrosłam już z bajek ¯_(ツ)
/¯.

#lgbt #afera #urojeniaprawakoidalne #disney
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 16
@Soojin21: to prawda, chociaż mi osobiście trochę przeszkadza sam fakt nagłaśniania tego i wciskania takich motywów do bajki w tak ostentacyjny sposób. W sensie - nie o to chyba w niej chodzi i orientacja postaci w bajce dla dzieciaków to chyba nie jest najważniejsza co ze sobą niesie. Oby ;) ważniejsze żeby dzieciakom zaszczepiać jakieś dobre wzorce - a orientacja i popęd to rzeczy do których się dochodzi będąc nastolatkiem
  • Odpowiedz
  • 38
@chestnuut

robią strony różne artykuły jak pojawi się w bajce postać hetero?

Nie. Bo to codzienność. W prawdziwym życiu też nikt nie musi ujawniać się jako heteroseksualista bo to 'domyślne' według społeczeństwa
  • Odpowiedz
  • 1
@chestnuut ten ze znaleziska akurat pochodzi z radia zet, ale w większości artykuły o LGBT w bajkach robią konserwatywne media. Więc nie wiem, pytaj ich _(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Soojin21: 400 wykopów dla takiej wiadomości chyba mówi samo za siebie xD Tutaj widzę, że w komentarzach to samo "promocja homoseksualizmu". Ech, a co z promocją heteroseksualizmu u każdej innej postaci Disneya czy innych bajek? Poza tym masz @Soojin21 racje co do źródła jakoś niewiele portali póki co o tym pisze.

Wyrosłam już z bajek ¯(ツ)

A ja jeszcze najwyraźniej nie, bo Frozen to ja już wiele
  • Odpowiedz
Jakoś nie widzę wielkiego wysypu transseksualistów.

@Soojin21: No jest ich więcej niż 20 lat temu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Za 20 lat będzie więcej homoseksualistów w wyniku propagandy w filmach.
Nie mam nic przeciwko informowaniu ludzi, że bycie homo to nic złego ale na Boga nie w filmach dla kilkulatków.. Może warto poczekać do szkoły i do lekcji o rozmnażaniu.
Tego typu akcje tylko antagonizują ludzi,
  • Odpowiedz