Wpis z mikrobloga

Tak jak obiecałem w komentarzu do tego wpisu tego wpisu robię AMA z tego wspaniałego kołchozu. Przepraszam Panie Januszu, z firmy która jest liderem w swojej branży.

Pokrótce, w Comarchu “pracowałem” prawie 1.5 roku, byłem studentem śmieciem-śmieszkiem więc to mi zbytnio nie przeszkadzało, do momentu. Zaczynałem jako stażysta, kończyłem jako developer/L3 support. Poznałem tam kilku fajnych ludzi, a bardzo dużo ciuli. Co mi dała praca w Comarchu? Hajs, nudę, stagnację oraz umiejętność kombinowania.

Zapraszam na mikroblogowe #ama

#programowanie #informatyka #comarch
wizzlerr - Tak jak obiecałem w komentarzu do tego wpisu tego wpisu robię AMA z tego w...

źródło: comment_Nvi0Ia1VTRW5QtXdmx3HO69gJlrkNAdf.jpg

Pobierz
  • 194
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DOgi: Do sprawdzania standardów kodu masz automaty i IDE. Już w samym IDE klikasz reformat upon commit. Potem przy buildzie możesz dać sonara przecież, który może ci wyłożyć build jak złamiesz jakąś regułę. A reguł mogą być dziesiątki tysięcy, człowiek tego by nie przeanalizował w tak krótkim czasie. Do tego dajesz testy mutacyjne (są gotowe frameworki do tego) które ci mówią jak bardzo masz c-----e testy.

Wybranie coding stylu zależy
  • Odpowiedz
z kodeksu pracy wywodzi się co najmniej 15 minut przerwy jeżeli pracujesz co najmniej 6 godzin, z tym że te 15 minut(minimum, pracodawca może ustalić więcej ale nie mniej) jest wliczane do czas pracy

@hehebenek: Co w związku z tym?
Przecież w Comarchu jest normalna przerwa 15 minut + pół godziny przerwy "dodatkowej". Prawo pozwala na dodanie nawet godzinę takiej dodatkowej przerwy. Te 45 minut można być poza firmą.
  • Odpowiedz
@TenAnonToKlopoty w Samsungu student z rocznym expem dostaje Junior SW Engineera i 5.5k brutto na UoP. Co roku podwyzka inflacyjna i premie roczna i polroczna. Z benefitow Medicover wysoki pakiet w ktorym nawet jest dentysta, Multisport, bony na zarcie(190zl brutto miesiecznie), ubezpieczenie na zycie i nielimitowane wejscia do Centrum Nauki Kopernik -wejsciem bez kolejki .
Nie jest to wow, ale dla kogos kto ma 21 lat nie jest zle. Potem faktycznie
  • Odpowiedz
@reddit2wykop: Kodzisz 2 lata w jednym języku i chcesz robić downgrade bo nie znasz frameworków XD?

A co to za problem nauczyć się frameworka, przy takim doświadczeniu to już powinien wchodzić jak zimna wódeczka. Plus ogarniasz jakąś technologie, która pewnie jest niszowa.

Teraz IT to rewolucje dobre przechodzi to trzeba ciągnąć hajsu ile wlezie a nie downgrade robić.

Co do Comarchu to pomysł ok jakbyś nigdy wcześniej nigdzie nie pracował.
  • Odpowiedz
@borjaki: no to brzmi ok faktycznie, ja dlugo nie siedze bo sam mam 21 teraz a pracuje od niedawna wiec jeszcze nie wiem co bedzie za rok u mnie ale to co opisuje op a co u mnie to jak ziemia i niebo xD
  • Odpowiedz
@KutashiNakarmkota: który konkretnie comarchowy system medyczny dedykowany dla szpitali jest c-----y? Czy któryś widziałeś na oczy czy to tylko domysły Twoje? Jeśli nie potrafisz rozmawiać z ludźmi i jedynym twoim pomysłem na sprzedaż czegokolwiek jest danie łapówki to może i dobrze że nie pracujesz tam.
  • Odpowiedz
@kebab-case: A może masz syndrom Sztokholmski XD Spoko, też tak miałem że broniłem tej firmy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Z czasem zmądrzejesz i ci przejdzie

@kebab-case U nas też nie było tak źle jak odpisujesz.
Na pierwszą firmę bardzo sobie chwaliłem. Kasa była dobra, a w naszym zespole był i sprzęt jaki chcieliśmy (choć czasami trzeba było trochę poczekać na czyjś podpis co w-------o) i kawa i spoko ludzie od których się wiele nauczyłem. W życiu nie słyszałem żeby ktoś coś kupował z własnej pensji. A z czasem pracy to raczej my z firmą lecieliśmy w c---a niż firma z nami.

Jakość kodu faktycznie d--y
  • Odpowiedz