Aktywne Wpisy
Mirki, mamy mega spinę z sąsiadem. Otóż, mój somsiad ma 2 takie jak na zdjęciu "miejsca rodzinne", czyli dwa miejsca jedno po drugim, czyli łącznie ma 4 miejsca parkingowe (ciekawe skąd miał na to pięniążki xD). Od kiedy tu mieszkam nie widziałem jeszcze żeby tam parkował. Korzystając z okazji postanowiłem postawić na jednym z tych miejsc furkę i nic nie mówić. Mijały miesiące i nic się nie działo, nawet coś tam śmieszkowaliśmy
NoMoreTearsJustSmile +223
Pokrótce, w Comarchu “pracowałem” prawie 1.5 roku, byłem studentem śmieciem-śmieszkiem więc to mi zbytnio nie przeszkadzało, do momentu. Zaczynałem jako stażysta, kończyłem jako developer/L3 support. Poznałem tam kilku fajnych ludzi, a bardzo dużo ciuli. Co mi dała praca w Comarchu? Hajs, nudę, stagnację oraz umiejętność kombinowania.
Zapraszam na mikroblogowe #ama
#programowanie #informatyka #comarch
1. Czy to prawda, że firma składa się z samych studentów?
2. Czy to prawda jeśli jest jakiś krytyczny błąd to potrafią latać miesiącami /latami?
3. Czemu support to taki szajs i nie wiedzą czemu np. Nie ma wsparcia do 64 bitowych odpowiedników officea np. Libre office?
4. Czemu ludzie na forum Comarcha znajdują rozwiązania, a support w ogóle nie
- A dlaczego ja mam to zrobić?
Dlatego, że ma pan dobre serce...
- I z dobrym sercem sobie zbankrutuję, bo jak dam wszystkim po równo, to nikt nie będzie chciał pracować.
Mirku, jestem tak jakby partnerem Comarcha, znaczy się moja firma.
1. Czy to prawda, że firma składa się z samych studentów?
2. Czy to prawda jeśli jest jakiś krytyczny błąd to potrafią latać miesiącami /latami?
3. Czemu support to taki szajs i nie wiedzą czemu np. Nie ma wsparcia do 64 bitowych odpowiedników officea np. Libre office?
4. Czemu ludzie na forum Comarcha znajdują rozwiązania, a support w ogóle nie odpowie? (
- nie było żadnego nakazu nadgodzin. Wszyscy których znałem pracowali 8h a jak ktoś został dłużej to odbieral ten czas w inny dzień. Byleby średnia w miesiącu było 8h
- z tym płaceniem za licencję swoją kasa to mi wygląda na science-fiction. Ja potrzebowałem iPhone, iPad i telefon z Androidem do
@GT2: z jakimi umiejętnościami i doświadczeniem aplikowałeś? Byłeś po studiach IT?
Sam planuje aplikować do nich i dowiedzenie się więcej będzie pomocne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Edit. Sporo osób w zespole nie miało w ogóle wykształcenia w IT
@GT2: To akurat się nie zmieniło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dzięki za informacje.
@GT2: Czo kutwa? XD To kto miałby robić ostateczny review kodu jak nie QA?
Faktem jest, że jak jesteś ogarnięty to po 2 latach pracy bez problemu 15k brutto można dostać
Komentarz usunięty przez autora
@wizzlerr: to co, każdy team pisze sobie kod w taki sposób jak mu wygodnie? Nikt z zewnątrz nie kontroluje, czy spełnia się określone standardy jakości kodu? Kto robi/zleca audyty?