Wpis z mikrobloga

Nie no wlasnie bedzie dobrej jakosci, tylko czasami zjesz wiecej tluszczu, a czasami wegli o ile bialko bede trzymal stale, to czy ma to jakis negatywny wplyw, dodam ze bede robil mase, bilans kalorii na plus
@Kasahara: Może zbyt prosto i nieprecyzyjnie odpowiedziałem. Spożywanie odpowiednich ilości makro to nie tylko wpływ na organizm, ale również wprowadzanie nawyków żywieniowych do jadłospisu. W przypadku, kiedy trzymamy się stałych wartości organizm działa prawidłowo. Kiedy chodzimy na ustępstwa, tak jak w przypadku OPa, to coś na pewno będzie się sypać. To efekty będą wolniejsze albo nie takie jakich byśmy oczekiwali. To kontuzji większa ilość, bo przecież dieta wpływa na regenerację. Poza
@flamstyle:

Kiedy chodzimy na ustępstwa, tak jak w przypadku OPa, to coś na pewno będzie się sypać.

co

Masz jakies zrodło tych rewelacji? Jakbym codziennie jadl to samo, oczywisce z pelnym pokryciem na skladniki odzywcze, to bylbym polbogiem?
@DywanTv: Ale do czego Ci potrzebne źródło? Raz jesz 100g, a raz 250g węgli. Raz 100g, a raz 150g tłuszczy. Co może pójść nie tak?( ͡° ͜ʖ ͡°) W takim razie może przejdę na oliwę z oliwek i twarożek, skoro to kcal są takie ważne.
@flamstyle: Zakladajac, ze mamy taka sama kaloryke obu dni, to, jesli nie jest to wymuszone, a przy takiej luznej diecie raczej nie jest, to po prostu organizm w jeden dzien domaga sie cukru, w drugi tluszczu. Organizm wie czego chce.

Dodatkowo "co moze pojsc nie tak" to sredni argument. Musisz udowodnic swoja teze, ze zaglowanie proporcjami makroskladnikow jest "szkodliwe" w kazdym wypadku. Ja twierdze, ze jezeli OP'owi tak wygodnie, to to
@DywanTv: OP pewnie waży około ~70kg, więc jak sądzisz, że zejście z zalecanych ~380W do 150W kilka dni w tygodniu w przypadku ćwiczeń na siłowni na dłuższą metę jest dla organizmu dobre i w ogóle ma dać jakieś warte tego efekty to nie wiem czy jest sens pilnowania jakiejkolwiek diety, skoro lepiej wyjdzie się uważając na to co się je.

Sam wolę zamienić węgle na tłuszcze - w granicach rozsądku, ale
Akurat te wartosci wegli i tluszczow byly zmyslone, rozrzut na pewno nie bedzie taki duzy, chodzi mi o to czy jezeli raz bedzie wiecej tluszczy a raz troche mniej to czy bedzid to mialo minimalny wplyw na gainsy.
@pathus: Nawet trzymając dietę skrupulatnie zawsze jakieś tam odchyły się pojawią, więc niewielkimi bym się nie przejmował :p Po prostu staraj się jeść dobrze i rozsądnie, a i tak wyjdziesz na tym dobrze (òóˇ)
@flamstyle: Ja raz zjem 100 g tluszczu, 300 g wegli, 150g tluszczu, reszte wegli, raz 60 g tluszczu, reszte wegli, bialko trzymajac mniej wiecej tak samo i nie mam rozregulowanej przemiany materii. Wiecej. Progresuje silowo na ujemnym bilnasie kalorycznym.
@pathus: Za to większość, którzy liczą, wyglądają lepiej w krótszym okresie czasu jak i w ogóle. Pytanie czy lepiej robić coś na #!$%@? byle robić, czy jednak raz a dobrze :p
@flamstyle: rozumiem że porównujesz teraz dwie duże grupy osób ktore jadły takie same ilości białka i kcal ale jedna mieszała ilosć węgli i tłuszczy a druga nie? Czy znów z dupy wziąłeś te informacje?
@pathus: to jest dobry pomysł moim zdaniem, w dni treningowe więcej węgli, w DNT więcej tłuszczy

ale matematyku kalorie się nie zgadzają :)

W = 4 ; T = 9

250W + 100T = 1900
100W + 150T = 1750

( ͡° ͜ʖ ͡°)
@97przemo97 to jak jest i po co w takim razie zbilansowana diety, ekspercie?

@flamstyle: Niestety, nie wszystko co wygląda na logiczne jest prawdą. Najpierw piszesz, że rotacja węglowodanami jest niezdrowa, także że W takim razie może przejdę na oliwę z oliwek i twarożek, skoro to kcal są takie ważne., więc chyba uważasz że kalorie nie są takie ważne (?), żeby dojść do wniosku w którym doradzasz, żeby staraj się jeść