Aktywne Wpisy

duzy_gracz +21
źródło: 1000008146
Pobierz
okoboji +129
specjalna jednostka i kilka strażaków wchodzą by ściągnąć hulajnogę, który jakiś Seba na zasadzie "potrzymaj mi p--o" wszedł na luzie
#krakow
#krakow
źródło: Zrzut ekranu 2025-10-17 o 22.28.33
Pobierz

Koleżanka dzisiaj pojechała na egzamin praktyczny kat. B własnym samochodem aby zdać prawo jazdy na manual, aczkolwiek już posiada na automat od 5 lat.
Przy okazaniu dokumentu pokazuje egzaminatorowi prawo jazdy (na egz na prawo jazdy xD) xD jako dokument ze zdjęciem, 5 minut później próbuje łuk, bład koniec egzaminu. Dotknęła tylnego pachołka, nie nadaje się na kierowcę. Więc z uśmiechem wraca do swojego samochodu i jedzie do domu.
#prawojazdy #motoryzacja #logikarozowychpaskow
@IAmBack: https://mojafirma.infor.pl/moto/prawo-jazdy/formalnosci/98273,Symbole-ograniczen-w-prawie-jazdy.html
Komentarz usunięty przez moderatora
dla mnie to jest absurdalne, a nie rozdzielenie uprawnień manual+automat od samego automatu
jeździłam jednym i drugim, automat jest znacznie łatwiejszy, więc rozumiem dlaczego sam automat jest "ograniczeniem" kategorii B prawa jazdy
Absurdem jest to, ze po tej próbie nie zabrali jej dotychczasowych uprawnień,i chyba oto Ci chodzi prawda?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
nie rozumiem bulwersu OPa, lepiej dla niej, że "dotknęła tylnego pachołka" i zapłaci 100zł za ponowny egzamin, niż "dotknęłaby" innego samochodu na parkingu i miała zwyżkę OC o 100% :)
@Deska_o0
@czapkakoloruczerwonego: A wiesz, że mogą tak zrobić:
3. Jeżeli wyniki lub przebieg egzaminu osoby posiadającej prawo jazdy wskazują na uzasadnione zastrzeżenia co do kwalifikacji osoby egzaminowanej, dyrektor wojewódzkiego ośrodka ruchu drogowego występuje do starosty z wnioskiem o skierowanie tej osoby na egzamin sprawdzający kwalifikacje w zakresie dotychczas posiadanych uprawnień.
@lronman
Komentarz usunięty przez moderatora