Wpis z mikrobloga

• 1340
Tylko w tym popi... kraju takie absurdy mogą się pojawiać.

Koleżanka dzisiaj pojechała na egzamin praktyczny kat. B własnym samochodem aby zdać prawo jazdy na manual, aczkolwiek już posiada na automat od 5 lat.

Przy okazaniu dokumentu pokazuje egzaminatorowi prawo jazdy (na egz na prawo jazdy xD) xD jako dokument ze zdjęciem, 5 minut później próbuje łuk, bład koniec egzaminu. Dotknęła tylnego pachołka, nie nadaje się na kierowcę. Więc z uśmiechem wraca do swojego samochodu i jedzie do domu.

#prawojazdy #motoryzacja #logikarozowychpaskow
  • 234
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@massbombing: nie, tak samo jak możesz mieć wpisane, że musisz jeździć w okularach (nie soczewkach), tak samo możesz zrobić kurs tylko na automacie i mieć ograniczenie w prawku. kategoria pozostaje B
  • Odpowiedz
@lronman:

aczkolwiek już posiada na automat od 5 lat.

Dotknęła tylnego pachołka, nie nadaje się na kierowcę.

Tylko w tym popi... kraju takie absurdy mogą się pojawiać.

Absurdem jest to, że ona nie potrafi używać hamulca. Nie ma co usprawiedliwiać czy to automat czy nie.
  • Odpowiedz
@Pitaq: Jak masz prawko bez ograniczeń to możesz każdym rodzajem. W czym problem? Niektórzy nie ogarniają na raz pedałów, kierownicy i zmiany biegów więc lepiej dla naszego bezpieczeństwa żeby mieli automat
  • Odpowiedz
@lronman: Ale co mnie to obchodzi że ktoś jeździł całe życie na automacie, skoro dobrze wie na jakim sprzęcie się zdaje w WORDach? Co komu szkodzi wykupić 3 godziny w pierwszym lepszym osku żeby poćwiczyć manewry na manualu? (chociaż dalej nie mam pojęcia co ma wspólnego hamulec ze sposobem zmiany biegów)

Mój sąsiad po zawale zdawał na automacie i miał do tego specjalne warunki. Dlaczego ktoś w pełni sprawny miałby
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@dobrze_smyram no ale przeciez nie mówię, ze ona np nie potrafi manualem przez 5 lat pewnie jezdzila setki godzin manualem. Teraz poszla po prostu zdac bez stresu bo tego wymaga chore prawo w chorym panstwie.
  • Odpowiedz
@lronman:

@przeczki o nosacze juz komentują.. tfu

przecież prawdę powiedział. ktoś się nie zgadza z Twoim zdaniem to od razu jest nosaczem? tfu

mogła od razu zdawać na manualu i byłoby po sprawie
  • Odpowiedz
@lronman: to ja dla odmiany taka sama sytuacja, prawko na automat od 4 lat, robiłem poprawkę na manuala i jakoś przejechałem cały egzamin bez najmniejszego błędu. Tak jak reszta pisze, potem tacy "kierofcy" obtłukują auta na parkingu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
Przy okazaniu dokumentu pokazuje egzaminatorowi prawo jazdy (na egz na prawo jazdy xD) xD jako dokument ze zdjęciem

@lronman: już się w tej historii coś nie zgadza, bo ŻADEN egzaminator nie pozwoliłby na taką gafę. Prawo jazdy nie jest dokumentem tożsamości, a taki musi pokazać do kamery. Nawet w przypadku zdania egzaminu powinien on zostać unieważniony.

Dotknęła tylnego pachołka, nie nadaje się na
  • Odpowiedz