Wpis z mikrobloga

lecz jednak dodatkowo mam na uwadze to, że to wciąż zwierzę i nie mogę jej ufać w 100%

@matra: czyli kaganiec be bo znasz swojego psa i wiesz ze nie ugryzie bo go nauczylas pewnych rzeczy ale smycz spoko bo to wciaz zwierze i mu nie ufasz?
  • Odpowiedz
@MangoZjem: tak. Bo wiem, że mój pies może podejść bez smyczy do innego psa, a wtedy nie wiem jak jeden na drugiego zareaguje. Bo może podbiec do kogokolwiek, żeby się przywitać, a ja na tyle szanuję cudzą przestrzeń, że na to nie zezwalam. Bo wiem, że mimo że ładnie chodzi przy nodze bez smyczy, może ulec zapachom i wpieprzyć się pod czyjeś nogi lub samochód - tak to kuźwa zwierzę,
  • Odpowiedz
@matra: Bo akurat to zobaczyłem a potem dostałem raka od waszych komentarzy.
Nie jestem w bojówce hejtowania psów bez kagańców, po prostu wasze p---------e to rak.
  • Odpowiedz
@matra: "nie uważam, że mam pełną kontrolę nad psem" - otóż to, a powinnaś mieć, a przynajmniej do tego dążyć. I nie, nie obserwacją tylko prewencją. Psia psycholożka będzie obserwować i analizować zachowania swojego pieska zamiast założyć mu kaganiec i w przypadku zerwania się ze smyczy ograniczyć możliwość wyrządzenia dużych szkód.
  • Odpowiedz
@matra: "Ja p------ę ()" - dokładnie tak mam jak to czytam xD
Masz przekonanie graniczące z pewnością że znasz swojego pieska i nikogo nigdy nie u----e xD Ile już takich osób widziałem :D A potem "ale on przecież pierwszy raz tak, nie wiem co mu odbiło...".
"Nad żadnym psem nie ma 100% - od tego są szkolenia i jest smycz" i dokładnie od tego samego jest
  • Odpowiedz
Nie jestem w bojówce hejtowania psów bez kagańców

@testinkow: widzę.

Masz przekonanie graniczące z pewnością że znasz swojego pieska i nikogo nigdy nie u----e xD

@testinkow: pisałam coś innego, kolejny raz pokazujesz, że czytanie ze zrozumieniem leży i kwiczy. Nie widzę sensu dalszej dyskusji, myśl sobie co chcesz, bo dla mnie to tylko słowa bez pokrycia kolejnego randoma z internetu.
  • Odpowiedz
@matra: "fajnie by było gdybyś zobaczył jak zachowuje się mój pies". To dokładnie to oznacza.
A jeżeli jednak masz w głowie to, że Twój pies może kogoś ugryźć, to czemu nie zakładasz mu kagańca? Przecież nie ma pewniejszego zabezpieczenia.
  • Odpowiedz