Aktywne Wpisy
Vamyss +181
To co widzicie u góry to Carbonara w jednej z lepszych knajp we Włoszech, w Pizie, bardzo blisko krzywiej wieży.
Prawie 200g makaronu, porcja nie do przejedzenia, zrobiona z przepysznych składników, kosztuje 7,5 euro czyli około 24 złote. Cena z tego roku z czerwca.
To co widzie na dole to Carbonara w Polsce - cena 80 ZŁOTYCH!
#jedzenie #gotujzwykopem #jedzzwykopem #januszebiznesu #polska
Prawie 200g makaronu, porcja nie do przejedzenia, zrobiona z przepysznych składników, kosztuje 7,5 euro czyli około 24 złote. Cena z tego roku z czerwca.
To co widzie na dole to Carbonara w Polsce - cena 80 ZŁOTYCH!
#jedzenie #gotujzwykopem #jedzzwykopem #januszebiznesu #polska
źródło: image_picker_E719D158-DC17-44B0-8F4E-9BF316FFE423-61109-00000DC1D4E8AFA8
Pobierz
tesknilam_ +499
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Wydaję mi się że kupiłem felerną sztukę która jest nieostra nawet po domknięciu. Przekopałem sieć i wiele osób ma sztuki ostre od pełnej dziury a po domknięciu już w ogóle cud i miód (na tyle ile pozwala ta konstrukcja) ale zdarzają się także takie które trzeba domykać do f4.0 żeby obrazek był znośny a mi się wydaje że takową właśnie mam tyle że nie mam jej jak porównać bo nikt ze znajomych nie posiada tego szkła ( ͡° ʖ̯ ͡°). Ja wiem że nie ma co wymagać od szkła za 500zł ale przejrzałem setki zdjęć zrobione stm-em zapiętym pod pełną klatkę i ewidentnie widać że niektóre zdjęcia są ostre w opór nawet na f2.0 a krawędzie aż się jarzą od ostrośći (╯︵╰,) Mam odczucie że moje wcześniejsze szkła a nawet helios 44-m2 na 550D był ostrzejszy od tej sztuki STM-a. Czy ktoś z was posiada/posiadał to szkło i może sprawdzić czy z tą ostrością "na oko" jest wszystko okej? W paczce podrzucam rawy które zrobiłem testowo na wszystkich dostępnych wartościach przysłony, od f1.8 do f22, ostrość ustawiana manualnie na reflektor samochodu.
Zdjęcia testowe
#fotografia #canon #lustrzanki #filmowanie #sprzetfoto #obiektyw #aparat
źródło: comment_6SyeD56aMmnWEKCreM7cRdp1kc5x8sHg.jpg
Pobierzźródło: comment_r0oTdAFz1pzbpUY3ICzFc5SJv8w2sLWH.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: comment_z0g8Y3Yd7WmPVqZLrZWaKXbNjftfVaK1.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Nie spodziewaj się na f1.8 lepszego obrazka - to obiektyw za 500zł :). Spójrz na to: https://www.optyczne.pl/363.4-Test_obiektywu-Canon_EF_50_mm_f_1.8_STM_Rozdzielczo%C5%9B%C4%87_obrazu.html - przy pełnej dziurze rozdzielczość nie przekracza 31 lpmm
Dużo 50mm nie focę - mam cropa i najlepsze fotki mam na naleśniku 24mm 2.8mm stm - pełna dziura powyżej 50 lpmm w centrum i nim robię 90% fot :)