Aktywne Wpisy
BrainG +347
Ktoś potrafi wytłumaczyć dlaczego ebook jest droższy niż książka w fizycznej oprawie? To nie miało być tak, że jak nie trzeba będzie drukować i magazynować to będzie taniej?
#czytajzwykopem #ksiazki #czytanie
#czytajzwykopem #ksiazki #czytanie
Caracas +109
Mój kolega od kilku dobrych lat prowadzi 3 pizzerie / i inne szybkie dania nad morzem otwarte tylko w sezonie. W tym roku turyści trochę mocniej trzymają się za portfele więc jest ich faktycznie wszędzie mniej w restauracjach.
Znajomy stratny oczywiście być nie może i nie ma tu o tym w ogóle mowy. Wpadł na pomysł i wymieszał oliwę z najtańszym olejem do smażenia i podaje to normalnie jako oliwę wymieszane w
Znajomy stratny oczywiście być nie może i nie ma tu o tym w ogóle mowy. Wpadł na pomysł i wymieszał oliwę z najtańszym olejem do smażenia i podaje to normalnie jako oliwę wymieszane w
Stara fotka jest z maja 2016, wtedy już ćwiczyłem ostro od ~2 miesięcy i pamiętam że byłem bardzo zadowolony z progresu siłowego... . I tak w maju z taką sylwetką, wyciskałem 150x5, a w ciągu robiłem 165x8, teraz wyciskam ponad 200kg a w ciągu dobijam do 300kg.
Była ogromna różnica w wynikach między górą a dołem ciała, bo po prostu nie ćwiczyłem wcześniej dołu, dopiero w marcu 2016 zacząłem robić siady i ciągi.
Porównując zdjęcia, wyniki widać ten progres, bo na co dzień nie do końca zdaję sobie z tego sprawę, ale jednak pewna droga została pokonana.
Poniżej też wklejam jeden z moich wpisów, właściwie dobrze pokazujący ten progres idzie jak burza i się nie zatrzymuje.
Ja mam trochę inne podejście do tematu niż cały obecny "fit" świat.
1) Trenować - jakby od tego zależało życie
2) Żreć - jakby nie było jutra
3) Spać - jakby to była ostatnia okazja do wyspania
Tak samo nigdy nie rozumiałem "zostaw ego poza siłownią" lol, w taki sposób nic się nie osiągnie, właściwie w żadnej dziedzinie życia. Co nie oznacza że trzeba być #!$%@? debilem.
Coraz bardziej dociera też do mnie że trzeba cisnąć jeszcze mocniej, jeszcze więcej, a wymówki zostawić innym.
#strongaf #silownia #mirkokoksy #mikrokoksy
@tomtom666: to akurat bardzo możliwe, bo na pierwszych kilkudziesięciu metrach liczy się przede wszystkim moc, a sztangistom na pewno jej nie brakuje. najlepszymi biegaczami na ultra-krótkich dystansach są najbardziej atletyczni zawodnicy NFL.
@axaha: chodzi o dystanse krótsze niż najkrótszy, 100-metrowy sprint w lekkoatletyce, czyli np. tzw. "20-yard shuttle", "40-yard dash", "60-yard
@IntruderXXL: ja kurde w sumie też nie wiem, ale się domyślam!
A co do tej całej dyskusji, jakie wyniki powinno się robić, patrzy się na WILKS, nie na surowe wyniki. Czołówka światowa robi teraz pod 550, przy TEJ WADZE wyniki na taki WILKS są gdzieś w okolicach 300 siad, 390 martwy, 290 płaska. Jeśli patrzeć na total, czołówka robi ponad 1000 kg.
Powiedziałbym, że wszystko zależy od
Wierzę, że będziesz spuszczał wpie***ol na zawodach, na ogolnopolskich już pewnie teraz a za parę lat na światowych!
Ja sam nie jestem zadowolony ze swoich wyniików i długa droga jeszcze do przejścia. Ale jak ktoś mi mówi o średnich wynikach to wiem że nie ma pojęcia o trójboju.
Jak już
Nie oszukujmy się, w tym sporcie żeby cokolwiek osiągnąć ponad plastikowy pucharek, trzeba być elitą.
Ale - oczywiście - rób co kochasz, nawet jeśli masz zająć ostatnie miejsce.
@tomtom666: Czy ty jesteś z tagu #przegryw ??? Bo widzę że nic nie rozumiesz, osobie która przychodzi pierwszego dnia i wyciska 50kg też mówisz że lipa nie ma sensu będziesz ostatni na zawodach?? Elita też od czegoś zaczynała.
Ja powtarzam ćwiczę konkretnie od ~2lat, do tego NATURALNIE, elita ćwiczy systematycznie przez lat 10-15l wbijając tonę towaru. I co
Jak dla mnie to Ty za bardzo ulany jesteś. :) Nie obrażając Cie wyglądasz jak grubasek. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@nandrolone: A w trójboju jest taka konkurencja? Pierwsze słyszę.
https://www.youtube.com/watch?v=tLAWbwYzStU
@erwit: A po co? dlaczego?
@erwit: Co Ciebie obchodzi moje zdrowie i mój wygląd? Tym bardziej że mnie interesuje SPORT i wyniki.