Wpis z mikrobloga

Nie zauważyłem tu tak wulgarnych prób humorystycznych w stronę islamu, bo strach, ani w stronę hinduizmu,

Jak zwykle nie mogło zabraknąć tego standardowego dziecinnego argumentu. Wieksi idioci gdzieś na świecie, mają usprawiedliwać naszych. Paranoja! Jak masz syf w kuchni, to nie sprzątasz bo sąsiad ma większy i karaluchy mu po stole biegają?

A do humoru potrzebny jest intelekt,

@domsky: za to do wiary religijnej intelekt jest niepotrzebny.
  • Odpowiedz
@domsky: Tylko że w tym kraju dominującą religią jest katolicyzm, i dlatego właśnie jest z niego ciśnięte bo to ta religia wpływa na wiele aspektów życia ludzi którzy są niewierzący. Gdy islam czy inny hinduizm zacznie nas otaczać jak katolicyzm, z niej również będzie ciśnięcie w większym stopniu niż teraz.
  • Odpowiedz
  • 12
@domsky wysunąłeś mocne wnioski widzę xD zgaduję, że jesteś katolikiem. Z góry zakładasz, że jeśli nie wierzę w Twojego boga, to nie mam wartości w życiu, brak moralności itp. Wypraszam sobie Twoje stwierdzenie o prymitywnym podejściu do życia. Nawet nie wiesz ile czasu myślałam nad swoim życiem, jego sensem, od czasu uzyskania pełnej świadomości szukałam odpowiedzi, głędszego sensu. Kiedyś byłam głeboko wierząca, mogę się założyć, że bardziej niż Ty teraz. Nie
  • Odpowiedz
@Lucy01: Oczywiście, że cię oceniam. Tak jak to robisz ty. Wyciagasz wnioski pochopnie, oczywiste jest dla mnie, że twoj komentarz był atakiem również na mnie. Liczę, że nie muszę tłumaczyć dlaczego. Siejesz wiatr, zbierasz burzę. Uznawać coś za szkodliwe, równie dobrze można za szkodliwe uznać twoje poglądy. Artukułujesz je w sposób, ktory może świadczyć o wstecznym objawieniu po pierwszym spalonym zielu, dlatego dla mnie nie jesteś wiarygodna. Nie jest dla
  • Odpowiedz
  • 0
@Lucy01 moralność masz ale czy tego chcesz czy nie twoja moralność i wartości ukierunkowane są przez tradycję chrześcijańska, która ewoluowała już na tyle i jest na tyle cywilizowana że nawet jeśli nie wierzysz to nie będziesz nikogo zabijał z pobudek religijnych. Gdybyś wychował się w górach Afganistanu raczej mógłbyś to zrobić.
  • Odpowiedz
@Geododore:

czyli żyjemy w czasach gdzie wszyscy są super tolerancyjni więc homoseksualizm jest spoko, multikulti jest spoko, wiele płci jest spoko

ale chrześcijaństwo nie jest spoko bo to nielogiczne

Chrześcijaństwo nie jest spoko, bo jest nielogiczne i nienawidzi wyżej wymienionych
  • Odpowiedz
@DorodnyTucznik:

moralność masz ale czy tego chcesz czy nie twoja moralność i wartości ukierunkowane są przez tradycję chrześcijańska

G---o prawda. Dzisiejsza moralność i etyka to dorobek oswiecenia, renesansu i humanizmu
  • Odpowiedz
o jest wasza prawacka poprawność polityczna, którą wypominacie "lewakom". Hipokryci.

@Lucy01: To zdanie jest bez sensu

Chrzescijanstwo za to sens ma, mozna sobie byc ateista itd, ja tam w te bajki tez nie wierze, ale ta religia jakos trzyma Europe w kupie i mozna byc jej wdziecznym, ze u nas nikt sie nie wysadza, bo Jezus tak chcial. Takze szkalowanie tego w dobie islamu, ktory opanowuje Europę jest jak igranie
  • Odpowiedz