Wpis z mikrobloga

@motoinzyniere: zrobił całkiem sporo. Zawdzięczam to, że ja i wiele innych ludzi w ogóle zainteresowało się politykom i ekonomią. Dla Ciebie może nic nie znaczyć bo raczej wyglądasz na człowieka, który tylko potrafi narzekać na to, że ktoś coś robi. Nie przeszkadza mi że kase dostawał - zamiast niego dostawał by jakiś komunista/socjalista z PiS/PO, a w Europarlamencie zrobił tyle ile mógł, czyli zdobył rozgłos na całym świecie i pokazał,
sorek - @motoinzyniere: zrobił całkiem sporo. Zawdzięczam to, że ja i wiele innych lu...
  • Odpowiedz
@sorek kwestia flag wszędzie to zupełnie inny temat, z którego robi się festiwal p-------a. Pisałem to już nie raz - w UK kupisz majty na tyłek z flagą Królestwa, widziałem flagę na autokarowym kiblu "proudly made in the UK" (idę o zakład, że dwuznaczność była zamierzona), flagę masz w seriach wariantów kolorystycznych i nikt nie robi z tym problemów. W Polsce homosie zrobili orzełka w kolorach tęczy i zaczęło się trąbienie
  • Odpowiedz
Sorry, na pomnikach i historii dobrze funkcjonującego kraju się nie buduje. To tylko detal do gospodarki.

@Wujek_Fester: ale co ma do tego gospodarka? Nie rozumiem logiki, jak zbudujemy kilka pomników to gospodarka nam siądzie czy jak? Nie można robić obu rzeczy na raz?
  • Odpowiedz
Nie ma, bo fundusze zamiast być przeznaczane na rozwój technologii, przeznaczane są na historię.

@Wujek_Fester: Obawiam sie ze nie stac nas na nic wiecej niz historie, postawienie kilku pomnikow to nie jest wielki koszt, co innego badania naukowe. Dodatkowo, za pomniki najczesciej odpowiadaja samorzady, ciezko zeby inwestowaly w technologie.
  • Odpowiedz