Wpis z mikrobloga

• 459
moja lepsza połowa stwierdziła że wygląda jakby go ktoś w stodole wyklepał, przytoczywszy historię powstawania tarpana wyjaśniłem jej pokrótce że niewiele się pomyliła ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pangia - moja lepsza połowa stwierdziła że wygląda jakby go ktoś w stodole wyklepał, ...

źródło: 1000011371

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 16
@Afrobiker: żeby było śmiesznie to od kilku lat zdarza mi się raz, max dwa razy w roku zobaczyć gdzieś na ulicy tarpana i zawsze jest to inny egzemplarz
najlepszy strzał to miałem z 5 lat temu jak w poprzedniej robocie zostawiłem busa pod magazynem, wyszedłem na ulicę a tu za bramę wjeżdża niebieski tarpan na czarnych z perkinsem pod maską i jeszcze przyczepkę ciągnął
  • Odpowiedz
  • 9
@FilipWWL: normalnie, on tak z fabryki wyjechał
a blacha jest czytelna bo wyróżnik to "rzi" a wtórników dla czarnych już nie wydają od paru lat więc podejrzewam że z tego względu też nikt się już o to nie czepia
  • Odpowiedz
@Pangia: mój ojciec miał kiedyś takiego z silnikiem diesla, tak, wychodziły takie. Silnik z Ursusa, co zresztą było słychać. Piekielna maszyna.
  • Odpowiedz
@Pangia: ja jestem z kategorii tych poj3banych i zawsze mi się podobały pojazdy typu Tarpan, UAZ czy inne z przeznaczeniem rolniczo-leśnym ;)
Moje ciche marzenie kiedyś sobie takiego klamota kupić i jeździć po żwirówkach Polski B.
  • Odpowiedz