Wpis z mikrobloga

@TMCB: amazonu, masz znaczek prime koło ceny( 249 euro), a takowy mogą mieć tylko produkty sprzedawane bezpośrednio przez amazon
także możesz brać spokojnie;)
ee// pamiętaj, że atak cena tylko dla członków PRIME( darmowy miesiąc się też liczy)
  • Odpowiedz
@Cyfranek: @tekjow: Dzięki za pomoc,jeszcze się was zapytam jak najtaniej przewalutować?
Normalnie za produkt płacę 1070 zł a przy podsumowaniu mam 1140,przy dodaniu karty,nic taniej nie da się zrobić ?
  • Odpowiedz
@TMCB: Najlepiej płacić kartą rozliczaną w EUR (podpiętą do konta, na które sam sobie kupujesz euro). Można polską zwykła kartą też zapłacić. Wtedy przeliczenie zależy od banku (najgorzej podobno wychodzi kartą mBanku). Płacisz w EUR, a bank Ci przewalutowuje i obciąża cię w PLN. Można też użyć przeliczenia przez przelewy24, może wyjść lepiej niż np. mBank, ale gorzej niż inne banki. No i (zwykle najsłabiej) można wybrać w Amazonie płatność
  • Odpowiedz
  • 1
@TMCB przy zakupach z zagranicy najlepiej jest korzystać z karty Revolut. Ewentualnie konto walutowe. W mBanku takie konto jest darmowe, karta kosztuje 30 zł na rok. A euro się kupuje w internetowych kantorach. Ale na to już dzisiaj za późno :-D 1070 to jest właśnie obecny kurs( właśnie sprawdziłem w revolucie) . Może spróbuj zapłacić z przelewy 24?
  • Odpowiedz
@Cyfranek: kartę mam w millenium,czyli zostawić normalnie 249 euro i niech samo przewalutowuje czy jednak użyć przelewy24? Przewalutowanie amazonu -4,58 więc sporo( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Cyfranek: znaczy ja zamawiałem telefon z linku(sony xperia xz1 compact) też jest w akcji prime i wszystko z tym było OK związane,zapłaciłem 249 euro czyli tyle ile powinienem wychodzi na nasze 1075 zł ale powierzyłem przewalutowanie bankowi millenium i koniec końców wyszło 1185 czyli bank zabrał mi prawie 115 zł za przewalutowanie,gdzie u amazona wychodziło mi 1150, i nie wiem czy da się kręcic z tego aferę czy po prostu
  • Odpowiedz