Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Pytanie do Mirabelek i Mirków z tagu #medycyna #zdrowie #dieta #grzybica

Od jakiegoś czasu borykam się z grzybicą skóry (ręce) i pojawiają mi się co jakiś czas infekcje grzybicze miejsc intymnych... Mam pewne zaburzenia hormonalne, leczę się, ale wiem, że takie problemy sprzyjają rozwojowi grzybów :/ Jeśli chodzi o te problemy, byłam u ginekologa i dermatologa. Każdy zajął się swoją "działką". Nie wiem do kogo iść, żeby zajął się tym moim zagrzybieniem bardziej kompleksowo. Naoglądałam się w necie zdjęć grzybicy jelit itd. i się trochę zestresowałam, że i mnie to dotknie... Może coś doradzicie? Jak sobie pomóc?O higienę dbam, także uprzedzam pytania. Leki zalecone biorę. Ale chcę zrobić coś więcej dla swojego organizmu. Znacie jakieś diety antygrzybicze? Wiem, że olej kokosowy ma właściwości przeciwgrzybicze, ale co jeszcze? Pomóżcie ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla maturzystów
  • 5
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Po prostu ogranicz cukier w diecie, żeby grzyby nie miały czego jesc^^ cierpliwości, bo terapia p/grzybicza jest dluga. Ważne zebyś w tych lekach przepisanych miała miejscowe (maści/globulki) jak i ogólne - tabletki. Nie martw się na zapas.
  • Odpowiedz