Wpis z mikrobloga

@tRNA: Też nie wiem, o co chodzi, być może firmy od przypraw za małe łapówki dają za miejsce na półce, by pakować cały asortyment. Z drugiej strony, zamiast produkować niewielkie opakowania, których wejdzie na półkę ogromna ilość, oni pakują to wszystko w gigantyczne, szerokie opakowania, których mieści się mało.
Logic....
  • Odpowiedz
@ksardas: Brak papryki wędzonej to już w ogóle zbrodnia!
Jedna z najpyszniejszych przypraw, a faktycznie ciężko to dostać. Podobnie jak pieprz młotkowany z kolendrą.
Nadaje unikalny, niesamowity smak, a kupić naprawdę ciężko.
Im się chyba wydaje, że ludziom wystarczy sam majeranek i liście laurowe.
  • Odpowiedz
@Fedain: Suszonej też nie widziałem. Ale świeżą kolendrę lub kozieradkę bardzo często używa się w kuchni indyjskiej, którą uwielbiam.
Z kolei kuleczki kolendry warto dodać do mięsa na hamburgery. Nadają bardzo ciekawej świeżości kotletom :)
  • Odpowiedz
  • 1
@paramyksowiroza kuleczki są okej, świeża mi nie smakuje. A co do przypraw to polecam zaopatrzyć się w internecie, tam jest wszystko, w niezłych cenach :) pimenton, kminy, wszystko
  • Odpowiedz
@paramyksowiroza: świeża kolendra BYWA w Lidlu i w Tesco.
Kmin rzymski czy kardamon to raczej sklepy specjalistyczne.

A drożdże w Żabce to jakiś zart, prawda?
To convince store jest - a w drożdżach nie ma nic wygodnego :)
  • Odpowiedz