Wpis z mikrobloga

@ja_yhym_chyba_ty ja p------e xd też znam taka matke xd I jakoś siła rzeczy mam wrażenie, że każda matka traci równowagę przy dzieciach. Może w mniejszy sposób, ale znam taka spokojna, co do nikogo nigdy a do dziecka tylko z morda xd co te dzieci robią tym rodzicom to ja nie wiem xd
  • Odpowiedz
każda matka traci równowagę przy dzieciach. Może w mniejszy sposób, ale znam taka spokojna, co do nikogo nigdy a do dziecka tylko z morda xd co te dzieci robią tym rodzicom to ja nie wiem xd

@RustyJames: bzdura. To nie kwestia zostania rodzicem, a nieumiejetnosci poradzenia sobie z nerwami i brakiem "powolania"(?) do bycia rodzicem.

Mam 7msc synka i w zyciu bym sie nie odezwala do niego tak, jak opisuje @ja_yhym_chyba_ty.
  • Odpowiedz
@agaja nie wiem jak duże jest twoje dziecko xd jak jest trochę starsze tak 5 czy trochę starsze to potrafi ci na złość robić. Na przykład powtarzać to samo co ty powiedziałaś przez godzinę xd ty się w-------z, a on się cieszy. Ja wiem czy wy wszyscy tutaj jesteście idealnymi rodzicami, ale z mojego doświadczenia każdy traci równowagę xd dzieci są wredne czasami i to taka walka charakterów. One nie są
  • Odpowiedz
@RustyJames: ja nie twierdzę, że dziecko nigdy nie wyprowadzi rodzica z rownowagi.
Ja twierdzę natomiast, że dziecka nikt nikomu na sile do domu nie wrzuca. Jak słusznie zauwazules, dzieci nad pewnymi kwestiami nie panują i to do rodzica należy opanowac sytuacje.
Ale teksty typu "zamknij morde" i wydzieranie się na nic nie kumajace dziecko to jest juz moim zdaniem patologia.
Rodzic jest ta osoba rozumna i potrafiaca ogarniac emocje.
nie
  • Odpowiedz