Aktywne Wpisy

Adamfabiarz +68
Przypominam poprzednie rządy PO-PSL dla smarkaczy co nie znają / jeszcze się nie interesowali, oraz dla tych co zapomnieli:
1) Zarobki były niższe,
2) siła nabywcza średnich zarobków była niższa,
3) nie wspominając o płacy minimalnej poniżej granicy ubóstwa.
4) bezrobocie było znacznie wyższe
5) istniała republika kolesi - Platforma + zaprzyjaźnieni biznesmeni zgarniali całą śmietankę i większość wytworzonego PKB
6) jeśli chodziło o inwestycje gospodarcze lub poprawę warunków bytowych społwczeństwa to
1) Zarobki były niższe,
2) siła nabywcza średnich zarobków była niższa,
3) nie wspominając o płacy minimalnej poniżej granicy ubóstwa.
4) bezrobocie było znacznie wyższe
5) istniała republika kolesi - Platforma + zaprzyjaźnieni biznesmeni zgarniali całą śmietankę i większość wytworzonego PKB
6) jeśli chodziło o inwestycje gospodarcze lub poprawę warunków bytowych społwczeństwa to

budep +987
PiS ma niecałe 5% przewagi. Piękne! I ci wszyscy młodzi ludzie czekający godzinami, by zagłosować... nie zapomnę tych obrazków. Osiem lat czekałem na ten moment, by słuchać skowyt PiSowskich funkcjonariuszy i pękających dup wykopowych konfederatów. Wrócą w końcu normalniejsze media publiczne, zmieni się klimat i styl uprawiania polityki wewnętrznej i zagranicznej. Wiele nie oczekuję, ale wiem, że po prostu będzie lepiej. Normalniej.
#wybory #bekazpisu
#wybory #bekazpisu

W skrócie: wpadła mi idiotka pod maskę, chociaż byłem na drodze z pierwszeństwem. Nawet jej nie drasnąłem, tylko ona hamując równocześnie ze mną, ze strachu chyba pochyliła się nie w te stronę co miała i upadając #!$%@?ła w tablice rejestracyjną. Policja wezwana przez poszkodowaną(na umyśle najwidoczniej) przyznała racje mi, ponieważ babeczka ścięła oś jezdni, wykonała jakiś niezrozumiały manewr i wymusiła. I tak chwała Bogu, bo gdybym wszedł w zakręt szybciej niż 20km/h, to pewnie trafiłaby do szpitala. Efektem całej sytuacji był dwustuzłotowy mandat wlepiony tej babie.
Rowerzyści - uważajcie do #!$%@? pana, bo nie jesteście świętymi krowami, a w starciu z maszyną, która waży lekko ponad tonę, wy i wasze rowerki macie naprawdę nikłe szanse na wyjście z jakiejś stłuczki bez obrażeń.
#poznan #rower #zalesie
@Piotrovicz: Rację generalnie masz w dalszej części, ale jak ja uwielbiam te dane z dupy. Miałem w życiu 3 kolizje.
Raz mi gość wymusił na rondzie, i rower sobie zbierałem z asfaltu.
Następnie tir mnie puknął w kierownicę bo za blisko wyprzedzał, przez co w krzakach wylądowałem.
Ostatni był dziadek w kapeluszu wymuszający na lewoskręcie. Jakby samochody za mną jechały szybciej, to myślę
Komentarz usunięty przez moderatora
bo to podobna logika do: kobiety uważajcie, nie noście tak krótkich kiecek, bo w starciu z niezaspokojoną chucią potencjalnych gwałcicieli macie nikłe szanse na wyjście z sytuacji bez szwanku
@fan_comy: zderzak do lakierowania za 70 tys. PLN
Komentarz usunięty przez moderatora
https://trojmiasto.tv/Kierowca-chcial-potracic-rowerzyste-19888.html
Efekt? Prawie 3000 ofiar każdego roku.
@hanksters wypadek, to i airbagi się odpaliły. Nowoczesny model.
@Piotrovicz jako rowerzysta mogę stwierdzić, że niektórym to strach do rąk nawet taczki dać, wykonują karkołomne manewry, jakieś kombinacje, prują przez przejścia dla pieszych, bo chcą zaoszczędzić 30 sekund na tym przeprowadzeniu roweru, jak jest wąski chodnik to nim jadą i piesi muszą ustępować, jak mają szeroką ścieżkę rowerową to jadą drogą obok, pasy ruchu to dla nich tylko sugestia
A tak swoja drogą, jak można się tak spaść? W tak młodym wieku... że też jej nie wstyd wychodzić na ulice w biały dzień... tfu grubasy z roszczeniową miną i wiecznym fochem.
@Piotrovicz: tak samo kierowcy tirow, mogą wymuszac przed toba pierwszeństwo bo maja prawo masy. Przepisy są po to, żeby je przestrzegać i respektować.
@Piotrovicz