Wpis z mikrobloga

Rowerzyści to stan umysłu. Wszystkich do jednego wora nie ma co wrzucać, ale większość tych jeżdżących raczej rekreacyjnie, to debile, bo nie potrafią się stosować do znaków

W skrócie: wpadła mi idiotka pod maskę, chociaż byłem na drodze z pierwszeństwem. Nawet jej nie drasnąłem, tylko ona hamując równocześnie ze mną, ze strachu chyba pochyliła się nie w te stronę co miała i upadając #!$%@?ła w tablice rejestracyjną. Policja wezwana przez poszkodowaną(na umyśle najwidoczniej) przyznała racje mi, ponieważ babeczka ścięła oś jezdni, wykonała jakiś niezrozumiały manewr i wymusiła. I tak chwała Bogu, bo gdybym wszedł w zakręt szybciej niż 20km/h, to pewnie trafiłaby do szpitala. Efektem całej sytuacji był dwustuzłotowy mandat wlepiony tej babie.

Rowerzyści - uważajcie do #!$%@? pana, bo nie jesteście świętymi krowami, a w starciu z maszyną, która waży lekko ponad tonę, wy i wasze rowerki macie naprawdę nikłe szanse na wyjście z jakiejś stłuczki bez obrażeń.

#poznan #rower #zalesie
Pobierz Piotrovicz - Rowerzyści to stan umysłu. Wszystkich do jednego wora nie ma co wrzucać,...
źródło: comment_e23ARyOOCv3yowl0bbeZwxIvsn6aFkJJ.jpg
  • 148
ale większość tych jeżdżących raczej rekreacyjnie, to debile

@Piotrovicz: Rację generalnie masz w dalszej części, ale jak ja uwielbiam te dane z dupy. Miałem w życiu 3 kolizje.
Raz mi gość wymusił na rondzie, i rower sobie zbierałem z asfaltu.
Następnie tir mnie puknął w kierownicę bo za blisko wyprzedzał, przez co w krzakach wylądowałem.
Ostatni był dziadek w kapeluszu wymuszający na lewoskręcie. Jakby samochody za mną jechały szybciej, to myślę
@Piotrovicz: Pomijajać całą sytuację, to w ten sposób nie chrzań"

a w starciu z maszyną, która waży lekko ponad tonę, wy i wasze rowerki macie naprawdę nikłe szanse na wyjście z jakiejś stłuczki bez obrażeń.

bo to podobna logika do: kobiety uważajcie, nie noście tak krótkich kiecek, bo w starciu z niezaspokojoną chucią potencjalnych gwałcicieli macie nikłe szanse na wyjście z sytuacji bez szwanku
@Piotrovicz: Samochodziarze to stan umysłu; chamskie, agresywne stworzenia przekonane o swojej wyższości.

https://trojmiasto.tv/Kierowca-chcial-potracic-rowerzyste-19888.html

Efekt? Prawie 3000 ofiar każdego roku.

Rowerzyści nie znają przepisów?

Z roku na rok rowerzyści są coraz rzadziej winni zdarzeniom. W roku 2012 odpowiadali za 41,96% wypadków i kolizji ze swoim udziałem, w 2013 – za 40,76%, 2014 – za 40,04%. Rok 2015 przyniósł kolejny spadek. Cykliści jako uczestnicy ponieśli winę w 39,28% zdarzeń. Za całą resztę odpowiadają
jaki knur xD

@hanksters wypadek, to i airbagi się odpaliły. Nowoczesny model.

@Piotrovicz jako rowerzysta mogę stwierdzić, że niektórym to strach do rąk nawet taczki dać, wykonują karkołomne manewry, jakieś kombinacje, prują przez przejścia dla pieszych, bo chcą zaoszczędzić 30 sekund na tym przeprowadzeniu roweru, jak jest wąski chodnik to nim jadą i piesi muszą ustępować, jak mają szeroką ścieżkę rowerową to jadą drogą obok, pasy ruchu to dla nich tylko sugestia