Wpis z mikrobloga

Rowerzyści to stan umysłu. Wszystkich do jednego wora nie ma co wrzucać, ale większość tych jeżdżących raczej rekreacyjnie, to debile, bo nie potrafią się stosować do znaków

W skrócie: wpadła mi idiotka pod maskę, chociaż byłem na drodze z pierwszeństwem. Nawet jej nie drasnąłem, tylko ona hamując równocześnie ze mną, ze strachu chyba pochyliła się nie w te stronę co miała i upadając #!$%@?ła w tablice rejestracyjną. Policja wezwana przez poszkodowaną(na umyśle najwidoczniej) przyznała racje mi, ponieważ babeczka ścięła oś jezdni, wykonała jakiś niezrozumiały manewr i wymusiła. I tak chwała Bogu, bo gdybym wszedł w zakręt szybciej niż 20km/h, to pewnie trafiłaby do szpitala. Efektem całej sytuacji był dwustuzłotowy mandat wlepiony tej babie.

Rowerzyści - uważajcie do #!$%@? pana, bo nie jesteście świętymi krowami, a w starciu z maszyną, która waży lekko ponad tonę, wy i wasze rowerki macie naprawdę nikłe szanse na wyjście z jakiejś stłuczki bez obrażeń.

#poznan #rower #zalesie
Pobierz Piotrovicz - Rowerzyści to stan umysłu. Wszystkich do jednego wora nie ma co wrzucać,...
źródło: comment_e23ARyOOCv3yowl0bbeZwxIvsn6aFkJJ.jpg
  • 148
@Piotrovicz: jako zarówno kierowca i osoba, która rower traktuje jako hobby, więc często jeździ masz moje poparcie.
Zresztą sam jako rowerzysta jestem świadkiem debilnych zachowań innych rowerzystów, wymuszeń czy braku pilnowania gówniaków przez rodziców, które pchają mi się pod rower (one za to na małych rowerkach, nie patrzą do przodu, rodzice #!$%@? xD).
@Piotrovicz: #!$%@? jakie zdjęcie :) Koleś z tyłu Biały Rycerz idzie ratować różowe paski, 150kg + koszulka KFC i wzrok typu "patrzysz na mój bebech?", menel po prawej zamyślił się nad sensem życia, różowy pasek niewiem gdzie dzwoni ale widać już że jej chłop nie będzie dzisiaj miał dobrego dnia. Przynajmniej babcia z tyłu znalazła pićdzisiąt groszy. Piękne foto.
@Piotrovicz: aleś nabazgrał ( ͡° ʖ̯ ͡°)

czyli wjechać na przejście chciała, czy skręcić na drodze?

bo za wymuszenie + przejazd na przejściu dla pieszych można by zwiększyć madat o kolejną stówę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@agaciksa: ja raz jechałem przez miasto i auta były z obu stron daleko a że wszystko na legalu droga rowerowa itp to przejechałem. Debile z hondy którzy jechali z jednej strony przyśpieszyli specjalnie i pomimo że szedłem z przejścia na drugą stronę to zahamowali i zaczęli mnie wyzywać ( ͡° ͜ʖ ͡°) nie rozumiem takich ludzi bo sami problemów szukali przekraczając prędkość w terenie zabudowanym (po tym
@Piotrovicz A a propo rowerów oraz aut to po prostu musimy się nawzajem szanować i według mnie każdy kierowca młody szczególnie powinien przejeździć pare godzin na rowerze wtedy by może zaczął zachowywać się normalnie w stosunku do kolaży bo nieraz jadąc na rowerze szosowym debile wyprzedzają na podwójnej ciągłej lub pare centymetrów ode mnie. Nie rozumiem tego może ich boli że mam droższy rower niż oni auto ¯\_(ツ)_/¯ . Chociaż nie mówi
@Rachey:

PS

Poza tym samochody ciężarowe powodują więcej wypadków - 2280 (rowerzyści 1 546) w których zginęło 244 osoby. / 119 ofiar wśród rowerzystów. Słaby patrzysz. ( ͡º ͜ʖ͡º)