Wpis z mikrobloga

@el_hombre: polecam wyjść pobiegać, porozmawiać z ludźmi, coś miłego powiedzieć czy w ogóle jakoś fajnie postarać się poprowadzić rozmowę z nieznajomymi np kasjerka na początek, trochę diety, siłownia i załatwione.
PS dodałbym zmianę garderoby
  • Odpowiedz
  • 2
@el_hombre De Mello omijaj szerokim łukiem. To new-age'owe p--------o a nie sensowne rady.
Znajdź sobie coś, w czym będziesz dobry. Np. zrób patent żeglarski, bądź w tym dobry i zabierz znajomych na łódkę. W naturalny sposób wejdziesz w rolę lidera i ten schemat zachowania sam Ci się zapisze pod deklem. Dla mojego charakteru duże zmiany wprowadziło ojcostwo. Inżynieria wsteczna, którą próbuję na sobie przeprowadzić żeby zrozumieć, co się stało, podpowiada mi,
  • Odpowiedz
@el_hombre w sumie to nie miałem nigdy większego problemu z pewnością siebie ale książka która mnie podbudowala jescze bardziej i przy tym jest genialną , ciekawą historią to
Jacek Dukaj - Inne Pieśni
  • Odpowiedz
Jakie polecacie książki/poradniki, dla osób chcących poprawić pewność siebie, podnieść samoocenę?

#ksiazki trochę #przegryw #tfwnogf #pewnoscsiebie

@el_hombre: z tego co napisałeś to szukasz książki motywacyjnej, a te najlepiej działają jeśli jesteś bezmozgiem i bezkrytycznie przyjmujesz wszystko co w nich pisze. To nie będzie tak że jak przeczytasz kilka książek to staniesz się nagle otwarty na ludzi. To jest jak z wiarą ludzi
  • Odpowiedz
@el_hombre: moje rady dla ciebie:
Wal konia, masuj drąga i ruchaj gumowe lale, kradnij krokodyle, jeździj bez biletu, wkładaj ważne kwity do niszczarki jak nikt nie patrzy, p----------j długopisy, zszywacze i taśmy klejące. I nie zapominaj o papierze do ksero i srajtaśmie. Jak postawią jakiś zapach czy odświeżacz w kiblu to też bierz. Niech cię sponsorują
  • Odpowiedz
@el_hombre:

Staniszław Grzesiuk "Pięc lat kacetu" uświadomi ci że nie ma co się przejmować dopóki do ciebie nie strzelają.

Karol Olgierd Borchardt "Znaczy Kapitan" - uświadomi ci że chcieć to znaczy móc.
  • Odpowiedz
@el_hombre Ja swego czasu (z 5lat temu) szukałem czegoś do poprawienia relacji damsko męskich i trafiłem na książkę Facet z Jajami (Tomasz Marzec) Mi pomogło to podbudować pewność siebie, możesz też spróbować. Całkiem lekka i konkretna :) fajnie się czyta mając książkę w ręku ale chodzą dobre skany na gryzoniu :)
  • Odpowiedz