Wpis z mikrobloga

@AnonimoweMirkoWyznania: to typowy sposób podkopywania pewności i samooceny partnera. Człowiekiem niepewnym łatwiej pomiatać i sterować. Przypomnij jej wprost, jaki był jej wkład w dom/działkę (tzn.zerowy), a skoro wybrzydza to chętnie wprowadzisz się do domu/mieszkania, które ona Wam kupi...
  • Odpowiedz
@Stalowa_Figura: na tekst "nie widziały gały co brały" reaguję zawsze w-----m
może to moje upośledzone myślenie, ale czy takie same słowa powiedziałabyś kobiecie z dziećmi, którą mąż n--------a w domu po kilkunastu latach od ślubu? człowiek to nie jest betonowy kloc i zmienia się na przestrzeni dni, a co dopiero lat
a co do Ciebie anonimowy Mireczku, to tak jak mówili przedmówcy - bądź twardy, robisz zajebistą robotę. Jak się
  • Odpowiedz
  • 11
Czemu kupiłeś działkę i zbudowałeś dom za własne pieniądze? Na starcie ulożyłeś sie w pozycji beta bankomata i dziwisz się że Tobą pomiata?
  • Odpowiedz
@plaga Spokojnie. W mojej opini ludzie jeżeli się zmieniają to są to zmiany związane z pomniejszymi elementami charakteru ale nie z tafkini głównymi. Dlatego idzie wyczuć z kim ma się doczynienia.
Więc jeżeli taki mąż już na samym początku miał tendencje do bycia wybuchowym, agresywnym albo cholerycznym a rozmowy nic nie dawały to tak powiedziałabym takiej kobiecie "widziały galy co brały"...ba miałam okazję to powiedzieć swojej siostrze.
  • Odpowiedz
@Stalowa_Figura: niby tak, ale często słyszy się słowa "to do niego niepodobne" albo "on nigdy taki nie był". Ciężko znaleźć mi w tym momencie jakiś twardy argument, więc będę miał Twoja słowa z tyłu głowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@plaga Myślę, że słowa "to do niego niepodobne" albo "on nigdy taki nie był" w jakimś procencie wynikają z narkotyzującego działania początkowego etapu zauroczenia/zakochania
Wiesz, klapki na oczach, motyle w brzuchu i bagatelizowanie czy wręcz niezauwanie wad.
Choć i bywa i tak, że na skutek jakiś wydarzeń o dużym ładunku emocjonalnym aktywują sie w ludziach ukryte predyspozycje np. Gość jest wybuchowy ale żony by kwiatkiem nie uderzył ale na skutek mobbingu
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Jak sam kupiles ziemie i zbudowales przed slubem to nalezy w calosci do Ciebie.

Jestes z nia caly czas, wiec tylko szczera i powazna rozmowa pomoze. Mowisz, ze to wszystko macie dzieki Tobie i tez chcialbys w garazu cabrio i wiecej czasu dla siebie, ale pracujesz, zebyscie mieli i zeby ona miala na wszystko. Pytasz sie powaznie czygo ona chce i jaki ma plan, zeby to zrobic, bo od
  • Odpowiedz