Wpis z mikrobloga

#bzwbk #banki #bankowosc #smarfony #smartfon #android #aplikacjemobilne #aplikacje #nfc #kartyplatnicze #pytanie #pytaniedoeksperta

Mam dwa pytania:

1 - Czy da się zmienić (zwiększyć lub zmniejszyć) limit płatności HCE bez konieczności podawania kodu pin? Mowa o tych domyślnych 50zł
2 - Gdy w aplikacji mobilnej BZWBK generowałem sobie kartę mobilną, miałem do wyboru dwie: 'MasterCard Mobile Debetowa' oraz 'Visa Mobile Debetowa' - wygenerowałem MasterCard, bo taką też mam fizyczną, ale widzę, że wciąż mam możliwość wygenerować jeszcze tę drugą (Visa). Pytanie - czy ma to sens? Czy karta mobilna musi pasować do tej fizycznej i z tej drugiej nie będę miał pożytku, czy też mogę mieć jakąś dodatkową korzyść tworząc jeszcze tę drugą?

Wołam też @Zespol_BZWBK
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

1 - Czy da się zmienić (zwiększyć lub zmniejszyć) limit płatności HCE bez konieczności podawania kodu pin? Mowa o tych domyślnych 50zł

@lech1991: Nie.

Czy karta mobilna musi pasować do tej
  • Odpowiedz
@lech1991.
1 - nie, nie ma takiej możliwości przez wzgląd na bezpieczeństwo środków na Twoim koncie.
2 - karta mobilna nie musi pasować do fizycznej, ponieważ mają one inne numery. Kłopotliwe przy posiadaniu dwóch kart moblinych będzie dla Ciebie ciągłe ręczne przełączanie pomiędzy nimi. Argumentem za posiadaniem obu kart mobilnych jest, że zawsze w wypadku awarii jednej z firm (Visa lub MasterCard) zawsze możesz płacić tą drugą kartą oraz różne
  • Odpowiedz