Wpis z mikrobloga

#poznan #pracac #pracbaza #pracait #it #staz #frontend #javascript #programista15k #odzeradomilionera

Cześć Mirki i Mirabelki, szukam płatnego stażu na front end developera od sierpnia/września. Właśnie kończę pierwszy rok studiów informatycznych na PP, które ze względu na sytuację materialną jestem zmuszony przerwać.
Mam za sobą 3 miesiące nauki i brak planów na lipiec, więc zamierzam ostro szkolić się od rana do wieczora. Wiedzę zdobywam głównie z kursów online i udemy. Do tej pory brak doświadczenia komercyjnego.Technologie, którymi się posługuję:
-HTML
-CSS
-Java Script
-JQuery
-NodeJS
Do tego angielski w stopniu komunikatywnym. Na razie brak githuba, w przeciągu 2 tygodnii założę i udostępnię swoje dotychczasowe projekty. Portfolio w fazie produkcji. Bardzo zależy mi na szybkim rozwoju i uniknięciu śmierci głodowej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie chcę tylko ofert pracy, ale też rad co robić dalej. Pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@El_General_Magnifico: Bez punktu odniesienia nikt ci nic nie doradzi, moze nauczyles sie czegos konkretnego w te 3 mc i bez problemu znajdziesz prace, a moze znasz tylko podstawy (o ile znasz prawdziwe podstawy js wliczajac scope, hoistowanie, asynchronicznosc, es 6, prototypy itd). Za 2 tygodnie bedzie mozna cos powiedziec jak bedzie kod na gicie. Na chwile obecna ciezko nauczyc sie frontu od 0 w 3 mc nie wiedziac dokladnie czego
  • Odpowiedz
@El_General_Magnifico:
1. Stwórz odpowiednie CV i daj innym do sprawdzenia. Najlepiej komuś, kto ma doświadczenie w rekrutacji. Sprawdzałem wiele razy CV różnym osobom, część z nich twierdziła, że ma CV świetnie przygotowane - a łapałem się za głowę jak to otrzymywałem.
2. Stwórz sobie konto na LinkedIn - nawet jeśli rekruter nie będzie szukał kogoś takiego jak Ty, to jest szansa, że i tak będą mieli oferty dla takich osób i
  • Odpowiedz
@El_General_Magnifico: Githuba możesz tworzyć dzisiaj a nie za dwa tygodnie.
Commity codziennie przez 2 tygodnie do jednego projektu bedą lepsze niż jeden commit za dwa tygodnie.

Nie wygrasz na rynku umiejętnościami za 3 miesiące, ale możesz systematycznością, zapałem i regularnymi commitami
  • Odpowiedz