Wpis z mikrobloga

Mirki czy istnieje jakiś program dzięki któremu byłbym w stanie wydobyć z tagu na stronie online podając tylko link do strony informacje ? Znalazłem stronę http://www.exadium.com/tools/metadata/ ale bardziej przydałby mi się stabilny program do którego mogę wrzucić masowo linki i on mi zaczyta informacje. Ktoś jest w stanie mi pomóc?

Wołam #programowanie #informatyka #komputery #html #php

• 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ununoctium: nie znam pythona, ale @araneo: zasugerował że on by to w nim napisał. Tak lista plików powstaje kilka razy dziennie w pliku txt. Następnie trzeba pobrać z nich title i zapisać w pliku xls, ale nie ma problemu jeśli np automatycznie zapisze się w txt
  • Odpowiedz
@araneo: No to dla nie to za dużo ja na robotę darmowego programisty, zdajesz sobie sprawę że OP nie potrafi programować i czeka na gotowe rozwiązanie? :P

Ale ułatwie Ci zadanie i już zapytam te OP @FPM_:

powstaje kilka razy dziennie

dalej jest to zbyt mało precyzyjne, kilka razy dziennie pani basia wpada z dyskietką, ktoś przez VPN przesyła Ci to bezpośrednio na dysk,
  • Odpowiedz
@Ununoctium: dokładnie tak jak piszesz mam to na dysku, jeśli dałoby się stworzyć taki skrypt który posiada jedną linijkę to też z chęcią bym z niego skorzystał.
  • Odpowiedz
@Ununoctium: ajaj a właśnie przygotowywałem Ci listę, tylko małe pytanie jak zapiszę to jako skrypt.ps1 to czym to odpalić ? Rozumiem że muszę zainstalować sobie tego PowerShella ?
  • Odpowiedz
@Ununoctium: faktycznie mam taka opcje ;) ale pojawiają jedynie czerwone litery a nie mam na tyle refleksu żeby to spauzować, jest jakaś możliwość sprawdzenia co tam za błąd wywala ?
  • Odpowiedz