Mirki czy istnieje jakiś program dzięki któremu byłbym w stanie wydobyć z tagu na stronie online podając tylko link do strony informacje ? Znalazłem stronę http://www.exadium.com/tools/metadata/ ale bardziej przydałby mi się stabilny program do którego mogę wrzucić masowo linki i on mi zaczyta informacje. Ktoś jest w stanie mi pomóc?
@FPM_: Czyli nie masz kompetnie zmiaru użyć PHP, bo chcesz aplikację okienkową... w sumie na co, windowsa? linuxa?
Nie wiem co nie pasuje Ci w serwisie który podałeś, co rozumiesz że jest "niestabilny"? Pewnie wrzuciłeś 50k adresów których takie przetworzenie zajmie pewnie z kilka godzin nawet na serwerze a ten dawmowy skrypt automatycznie odcięło po standardowych 30 sekundach? :P
@Ununoctium: Doprecyzuj też o jakich ilościach tych adresów mówimy. Bo jak się okaże że chcesz z domowego komputera pobrać powiedzmy 0.5M urli to też będzie fajnie, nawet okienkowa aplikacja Ci się zawiesi jak wkleisz w formatkę taką ilość linijek :P
@Ununoctium: wget w pliku .bat na windowsie, natomiast wolałbym to zautomatyzować na tyle żeby nie musieć pobierać plików na dysk i z nich zaczytywać danych
Skoro to takie drobne ilości to faktycznie możemy olać obsługę błędów, nawet jakby Ci np. prąd odcieli i trzeba by to puścić ponownie to raczej długo nie potrwa...
@Whipie: Prosi mnie o restart :/ A ja unikam restartów tej win10 jak ognia, nigdy nie wiadomo czy m$ nie postanowił sobie teraz #!$%@?ąć 3h updade bez ostrzeżenia ( ͡°ʖ̯͡°)
Wołam #programowanie #informatyka #komputery #html #php
Nie wiem co nie pasuje Ci w serwisie który podałeś, co rozumiesz że jest "niestabilny"? Pewnie wrzuciłeś 50k adresów których takie przetworzenie zajmie pewnie z kilka godzin nawet na serwerze a ten dawmowy skrypt automatycznie odcięło po standardowych 30 sekundach? :P
Dobrze wiedzieć ;) Już szukam ;d
No to teraz zgłupiałem... Na początku napisałeś o programie a dalej ponarzekałeś że jakbyś znał pythona to sam byś to zrobił.
Przecież taki skrypt w pythonie to dokładnie to samo co skrypt .bat
Ta lista adresów to plik który skądś pobierasz? I chcesz żeby się pobierał sam, przetwarał na title i co