Wpis z mikrobloga

#dell #gwarancja Model U2515H #pytaniedoeksperta #pytanie #niewiemjaktootagowac
Kupiony monitor od autoryzowanego dealera Dell (Amazon) - 3 lata gwarancji producenta. W momencie trwania ostatniego roku gwarancji pojawił się uszkodzony biały piksel. Dzwonię do Della. Dowiaduje się, że nie mogą mi udzielić wymiany, ponieważ nie pochodzi z ich dystrybucji oraz z racji zakupu w Amazon. Kontaktowałem się z Amazonem. Oni mają wewnętrzną gwarancję 2 letnią, więc z automatu nie mogą mi przyjąć. Gwarancja producenta ważna do 14 stycznia 2019. Czy da radę coś w tym wskórać?
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zero_Gravity: Tak myślałem. Spróbuj jeszcze raz, czasami trzeba kontaktować się z różnymi technikami Dell, bo różne decyzje podejmują ; D

A jak nie wyjdzie telefonicznie, to mailowo. Ogólnie no tak to wygląda nie tylko z monitorami, ale też z komputerami i całym sprzętem. O ile zamówiony został w obrębie jednego kontynentu, to gwarancja spoko pomiędzy krajami. Niestety przy zakupie np. w USA i gwarancji w EMEA to się nie uda
  • Odpowiedz
@Vasek: próbowałem 2 razy się kontaktować. Za każdym razem weryfikują moje dane i mówią, że się kontaktowałem z nimi w tej sprawie i osoba, która autoryzowała moje przeniesienie własności twierdzi, że nie mogę u nich naprawić produktu...( ͡° ʖ̯ ͡°) A mailowo, to jak?
  • Odpowiedz
@Zero_Gravity oni tam czasami potrafią taką akcję odwalić, ostatnio na prosupporcie przy podanym kodzie błędu z diagnostyki (uszkodzony dysk) pytali czy mamy inny taki komputer żeby zweryfikować czy to faktycznie dysk. Dellowa diagnostyka jest mało przydatna, ale akurat uszkodzony dysk to jedna z nielicznych usterek którą potrafi wykryć. Także infolinia Della to czasem ścieżka zdrowia.
  • Odpowiedz