Aktywne Wpisy
thorgoth +292
Obejrzałem Łowców Skór, znakomity dokument od MAX (dawne HBO). Opowiada o procederze handlu informacjami o zgonach pacjentów przez załogi karetek pogotowia w Łodzi oraz o przypadkach gdy załoga karetki pomagała pacjentowi odejść z tego świata.
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
Essapierds2007 +65
Ostatnio chodzę na siłownię o 10:00, robię dwugodzinny trening i powiem Wam, że to najlepsza pora na ćwiczenia. Nie wiem dlaczego ludzie się katują chodzeniem wieczorami czy o świcie. O 10:00 praktycznie nie ma ludzi, polecam wszystkim tę godzinę. Nie będziecie żałowali, podziękujecie później. Akurat 2h po śniadaniu i 2h przed obiadem. #mikrokoksy
Prawda jest taka, że w Missouri gdzie paliwo LPG staje się coraz popularniejsze, można zobaczyć już reklamy zakładów montujących gaz, a amerykańscy mechanicy nie mogą przestać gadać o tym jak LPG może zrewolucjonizować rynek paliwowy w USA.
Prawda jest taka że większość Ameryki jezdziłaby na LPG gdyby tylko miała taką opcję, bo dla typowego jankesa 50-70c za litr benzyny to bardzo drogo. #motoryzacja #samochody #ciekawostki #usa
Ja osobiście w d*pie mam co kto gazuje, ale jakoś mi nie do końca licuje sportowy/luksusowy samochód, których np. zachowanie było optymalizowane pod kątem takiego rozkładu mas i/lub mają ultranowoczesne silniki, czy wykonane są ze szlachetnych materiałów, a w bagażniku torus, dziura w zderzaku/pod korkiem i rozliczne modyfikacje/patenty pod maską.
Gaz w tym aucie to lipa nie ze względu na cenę a ze względu na to ze to auto weekendowe. A przy jeździe w sezonie w weekendy spalanie ciebie nie obchodzi. Gaz lpg do drogich fur to obciach i mały zasięg. Obecne auta premium nie maja już miejsca na koła zapasowe wiec nie masz jak ładnie wstawić butli
Jeździłeś autem z LPG? Z czym miałeś problem?
Dwumas to już coraz częściej normalna rzecz w autach benzynowych (co prawda głównie większych, segmentu D, ale jednak), turbo też. Inna sprawa, że mając samochód od nowości można o te elementy może nie zadbać, ale zminimalizować ich zużycie i wydłużyć trwałość - gaszenie po ostudzeniu turbo po ostrej jeździe, gaszenie i odpalanie z wciśniętym sprzęgłem, etc, etc.
To tak samo jak z wyłączaniem klimatyzacji
Nie miałeś nigdy LPG to skąd wiesz, że jest c-----e. Masz auto w ogóle? Ten Chris gada czemu LPG jest c-----e i z tego co mówi wynika, największym problemem jest tania instalacja i zła regulacja.
Ja nie mam żadnych problemów z instalacją. Ani w obecnym aucie, ani w poprzednich. Dziwne.
Fajnie, że nie masz problemów, ale pamiętaj, że mówisz o aucie z silnikiem którego konstrukcja to lata 70/80 (domyślam się, że chodzi o 1.4 75 czy
@Furiat tyyy no nie wiem, jestem obeznana w internetowym slangu ale k---a... To bylo pytanie czy stwierdzenie????