Wpis z mikrobloga

jesteś informatykiem

dostajesz zlecenie od małej firmy

masz wymienić monitory

przychodzisz o 9:00 kończysz o 12:00

kasujesz kupe szmalu

masz juz wychodzić

zaczepia Cie blond locha 8/10

mowi ze nie mogę zabrać jej monitora bo miała ważne pliki na pulpicie

#pasta #informatyk
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WiggleWiggle: @tfuipan: byłem w firmie gdzie księgowa się zagotowała bo COŚ jej napisało excela z poprzedniego miesiąca.
Jak tworzyła excela na nowy miesiąc?
Tworzyła skrót do arkusza i zmieniała mu nazwę ze "skrót do marzec.xls" na "kwiecień.xls"
  • Odpowiedz
  • 51
@WiggleWiggle kiedyś wymieniłem baterię w telefonie człowiekowi, który żądał potwierdzenia sformatowania starej baterii na piśmie żeby nikt nie odczytał z niej smsów i kontaktów ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@WiggleWiggle: U mnie w firmie wymieniłem ostatnio wszystkie monitory w księgowości z przestarzałych 20' 1366x768 na nowe samsungi 21:9 tak, żeby miały dużą przestrzeń roboczą. Przychodzę po kilku dniach a tam roździelczość poprzestawiane na 1024x768 bo one literek nie widzą ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@WiggleWiggle: to nie pasta, a życie. Też u mnie kiedyś wymieniali monitory na płaskie i Grażynka 50+ się o to martwiła...

"Panie, ja mam zdjęcie wnuczki na pulpicie i chcem żeby zostało" xD
  • Odpowiedz
Przychodzę po kilku dniach a tam roździelczość poprzestawiane na 1024x768 bo one literek nie widzą ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

@SpijSlodkiKsiaze: Nawet nie chcę myśleć jaka kasza tam musiała być XD No, ale zamiast wybrać się do okulisty lepiej zwiększać wielkość tekstu ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz