Wpis z mikrobloga

jesteś informatykiem

dostajesz zlecenie od małej firmy

masz wymienić monitory

przychodzisz o 9:00 kończysz o 12:00

kasujesz kupe szmalu

masz juz wychodzić

zaczepia Cie blond locha 8/10

mowi ze nie mogę zabrać jej monitora bo miała ważne pliki na pulpicie

#pasta #informatyk
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WiggleWiggle: @tfuipan: byłem w firmie gdzie księgowa się zagotowała bo COŚ jej napisało excela z poprzedniego miesiąca.
Jak tworzyła excela na nowy miesiąc?
Tworzyła skrót do arkusza i zmieniała mu nazwę ze "skrót do marzec.xls" na "kwiecień.xls"
  • Odpowiedz
  • 51
@WiggleWiggle kiedyś wymieniłem baterię w telefonie człowiekowi, który żądał potwierdzenia sformatowania starej baterii na piśmie żeby nikt nie odczytał z niej smsów i kontaktów ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@WiggleWiggle: U mnie w firmie wymieniłem ostatnio wszystkie monitory w księgowości z przestarzałych 20' 1366x768 na nowe samsungi 21:9 tak, żeby miały dużą przestrzeń roboczą. Przychodzę po kilku dniach a tam roździelczość poprzestawiane na 1024x768 bo one literek nie widzą ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@WiggleWiggle: @tfuipan: @zorq: @Zataok: @SpijSlodkiKsiaze
Miałem firmie przypadek, gdzie przyszła do mnie managerka jednego zespołu mówiąc, że stacja dokująca jest chyba popsuta, nic nie może zrobić na komputerze, bo non stop "klikają" jej się przypadkowe literki i ogólnie zwarcie, a ona klawiatury laptopa nie dotyka. Poszedłem z nią do jej biurka, patrzę no k---a rzeczywiście - po ekranie z----------ą literki, nie da się
  • Odpowiedz
@WiggleWiggle: to nie pasta, a życie. Też u mnie kiedyś wymieniali monitory na płaskie i Grażynka 50+ się o to martwiła...

"Panie, ja mam zdjęcie wnuczki na pulpicie i chcem żeby zostało" xD
  • Odpowiedz
Przychodzę po kilku dniach a tam roździelczość poprzestawiane na 1024x768 bo one literek nie widzą ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

@SpijSlodkiKsiaze: Nawet nie chcę myśleć jaka kasza tam musiała być XD No, ale zamiast wybrać się do okulisty lepiej zwiększać wielkość tekstu ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz