Wpis z mikrobloga

@L1tracz: easy, gram od dobrych pół roku, ściągasz paczkę i tam są jakieś tutki na YT jak to skonfigurowac, potem tylko bash start-tibia.sh i śmiga. Jedyne co jest upierdliwe to nie ma auto update'u, przy nowych wersjach musisz ręcznie ściągnąć nową paczkę, przerzucić config mapki + ustawienia postaci do nowego i tyle
  • Odpowiedz
@Szuwax: @L1tracz: Nie pamiętam co tam było potrzebne, generalnie na linuxie jak czegoś potrzebuję to po prostu to googluje i sam wiele nie zrobię, tutek to sporo powiedziane, tam chyba symbolic link'a się robiło i tyle
  • Odpowiedz
@L1tracz: Ogólnie na internecie jest (bo sprawdzałem), musisz zrobić link biblioteki, bo Tibia na starych jedzie. Jak coś to wzywaj to pomogę
  • Odpowiedz
@L1tracz: A Windows 3.11 wystarczy? :P Bierz najnowszy. Jak chcesz lżej to Lubuntu / Xubuntu (Lubuntu jest prosty, ale mało pobiera procka itd)

Jak coś to 18.04
  • Odpowiedz
@L1tracz: jak wyżej napisano, śmiga bez problemu, tylko musisz połączyć starą bibliotekę. Kwestia dosłownie dwóch minut. Po ręcznym update (czyli ściągnięciu nowej paczki i rozpakowaniu) musisz skopiować katalogi characters, minimap i bodajże config do nowej tibii.
  • Odpowiedz
@fervi: Zainstalowałem lubuntu 64bit i wyskakuje mi to > ~/Pobrane/tibia-11.75.6785$ bash start-tibia.sh
/home/zbychu/Pobrane/tibia-11.75.6785/bin/client: error while loading shared libraries: libGLU.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
  • Odpowiedz
@L1tracz: Będę podawał komendy (bo graficznie nie wiem czy chce ci się klikać)
sudo apt-get -y install libglu1-mesa

Jak zapyta o hasło to podaj
To nie jest to na co czekamy, ale krok do przodu
  • Odpowiedz
@fervi: Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności
Odczyt informacji o stanie... Gotowe
E: Nie udało się odnaleźć pakietu libglu1-mesa
  • Odpowiedz