Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 773
Z każdym dniem coraz bardziej nienawidzę tego kraju. Kraju który zbudowany jest na tymczasowości, taniej sile roboczej, cwaniactwu i kombinatorstwie.
Dziś mi ręce opadły gdy dowiedziałem się, że znajoma położna wieczorami lub w weekendy w zależności od grafiku dorabia ... w Tesco przy wykładaniu towaru.
Polska to nienormalność.

#polska #przemyslenia #zycie #emigracja #pracbaza
Pobierz r.....r - Z każdym dniem coraz bardziej nienawidzę tego kraju. Kraju który zbudowany ...
źródło: comment_QiRkXF0LmFfmylMnNakqAUOsjN59NVVk.jpg
  • 104
@PaddyS: W Polsce nie ma innowacji. Przez kilka ostatnich lat pracowałem w jednej z najbardziej innowacyjnych firm na świecie która 2 lata temu zdobyła tytuł najbardziej rozwijającego się oddziału na świecie (zatrudnia 300 tys. ludzi i ma oddziały prawie w każdym kraju). Obecnie mówi się o przemyśle 4.0 i dygitalizacji. Wiesz jak wygląda ta cała innowacja? W PL zatrudnia się handlowców i inżynierów do najprostszych spraw (kalkulacje ofert, jakiś serwis itd),
@Droper: Chce mieć więcej pieniędzy bo tak gówniane jakie dostaje w jedynym szpitalu w mieście które ma 80 000 mieszkańców nie wystarczają na godne przeżycie miesiąca. Dorosły człowiek, po studiach, na stanowisku gdzie są ogromne braki kadrowe nawet nie powinien mieć dylematu czy zarywać nocki aby dorobić w hipermarkecie. Nie żyjemy w afryce tylko w centrum europy.