Wpis z mikrobloga

Czy powinniśmy walczyć z ateizmem?

Moim zdaniem tak i to w jak najradośniejszy sposób.
No bo kim właściwie jest ateista?
Dla mnie to człowiek bez jakichkolwiek wewnętrznych wartości, no bo jakie można mieć wartości kiedy żyje się w świecie w którym absolutnie wszystko jest przypadkiem?
Rodzi ci się syn?
Nie ma w tym cudu życia po prostu doszło do zapłodnienia komórek jajowych i w 9 miesięcy rozwinął się organizm.
Rozumiecie o co mi chodzi?
Teraz wyobraźcie sobie, że nie wierzycie w nic.
Co was powstrzymuje żeby wejść do sklepu przystawić gnata i skraść pieniądze?
W dzisiejszym świecie naturalnie prawo, ale przez wszystkie lata życia za ciężkie grzechy odpowiadali ateiści.
Zaraz ktoś napisze, że oni nie potrzebują grożenia starszego pana z brodą z nieba żeby być dobrym czlowiekiem bo mają własny kodeks, ale to też #!$%@? prawda. Każdy człowiek żeby nie grzeszyć potrzebuje konsekwencji. My chrześcijanie boimy się piekła i to jest normalne. Żyjemy w zgodzie z dekalogiem bo boimy się konsekwencji.
Prawo państwowe powstało dla ateistów bo żaden prawdziwy wierzący nie zaryzykuję.
Oczywiście ktoś napisze, że skoro to takie proste to czemu np. chrześcijanie w średniowieczu palili ludzie na stosie?
Odpowiadam, to nie byli prawdziwy chrześcijanie.
Nie bali się konsekwencji wiary tzn., że w nią nie wierzyli. Błędna interpretacja to też niewiara.
10 przykazań jest proste jak konstrukcja cepa jak ktoś tego nie rozumie to coś z nim nie tak.

To tyle.
Pamiętajcie najgorsi są ci co w nic nie wierzą albowiem mają najmniej do stracenia amen.

#wiara #religia #ateizm #przemyslenia
  • 191
@korporacion być dobrym człowiekiem i nie szkodzić innym. Dbać o swoje otoczenie. To co ktoś już tu wyżej napisał. I wcale do tego nie trzeba 'Pana z nieba'. Już ja znam takich katolików co to wierzą w cud życia i mają 'wartosci' - szkoda że latają do tego kościoła dla tychże wartości a wcale dobrymi ludźmi nie są. Wszelkie religie tylko dzielą ludzi, pomiędzy wyznaniami jak i w ich środku - na
@korporacion
czemu np. chrześcijanie w średniowieczu palili ludzie na stosie?

Jeszcze napisz, że ZSRR albo Korea Północna to nie był prawdziwy komunizm xD

Zarzutka 2/10 bo odpisałam
Czyli dla Ciebie wiara w Boga to strach xDDDD Wychodzi na to , że człowiek , który wierzy w Boga robi dobrze bo sie obawia kary a nie dlatego , że uważa coś za odpowiednie ? Z tego co wiem mamy wolną wolę i świadomość i każdy potrafi zdecydować co chce zrobić
@korporacion: A co jeśli Ci powiem, że Twój bóg woli bardziej mnie, bo staram się być dobrym człowiekiem nie z obawy przed gniewem boskim a dlatego, że tak po prostu trzeba bo inaczej nasz świat który wspólnie tworzymy byłby nie do zniesienia?

A czytając twoje wypociny dochodzę do wniosku, że całe szczęście istnieje takie coś jak wiara w boga bo patusy jak ty bez kręgosłupa moralnego muszą czuć, że ktoś na
@korporacion: No nie wytrzymie XD > chrześcijanie w średniowieczu palili ludzie na stosie?

Czekaj, czekaj...Już to słyszałem w wersji z muslimami, komunistami, nazistami,a teraz ty dorzucasz z katolami XD.

Co do samego wpisu to uważam, że ci osoby wierzące w coś tam nie powinny zawracać dupy normalnym ludziom swoimi wierzeniami. Jeszcze nie widziałem, żeby jakiś ateista łaził po domach i nawijał o tym, że boga