Aktywne Wpisy
szpaczuh +265
Siemka, każdy kto kojarzy #aferaczekoladowa z tego wpisu https://wykop.pl/wpis/78781251/rozdajo-kojarzycie-akcje-pare-dni-temu-co-koles-ro
to finalnie uda mi się zjeść czekoladę!
Jeden wykopek @kingcel był na tyle dobry, że zrobił nowe #rozdajo gdzie do wygrania było 20 czekolad i jeśli będzie 500 plusów to i ja dostane https://wykop.pl/wpis/78783409/rozdajo-do-wygrania-20-nienaruszonych-czekolad-wed i w odróżnieniu od tego co wysłał @berito czekolada przyszła cała w kartonie od oficjalnego sklepu wedla (。◕‿‿◕
to finalnie uda mi się zjeść czekoladę!
Jeden wykopek @kingcel był na tyle dobry, że zrobił nowe #rozdajo gdzie do wygrania było 20 czekolad i jeśli będzie 500 plusów to i ja dostane https://wykop.pl/wpis/78783409/rozdajo-do-wygrania-20-nienaruszonych-czekolad-wed i w odróżnieniu od tego co wysłał @berito czekolada przyszła cała w kartonie od oficjalnego sklepu wedla (。◕‿‿◕
Znajomy stwierdził że mnie p------o bo powiedziałem mu że gdybym ja remontował dom (w planach jeszcze nie wiem kiedy) to rozpisałem sobie że dla ekip które będą robić chce mieć przygotowane:
mały kontener sanitarny (2x wc 1x umywalka (dezynfekcja, mydło) i 1x prysznic)
Do tego stoisko w stylu kawa, herbata, boiler z goraca woda, batoniki energetyczne, woda, soki, przekąski typu wafle ryżowe, no ogólnie takie wiecie jak na magazynach często jest, nic ciepłego
mały kontener sanitarny (2x wc 1x umywalka (dezynfekcja, mydło) i 1x prysznic)
Do tego stoisko w stylu kawa, herbata, boiler z goraca woda, batoniki energetyczne, woda, soki, przekąski typu wafle ryżowe, no ogólnie takie wiecie jak na magazynach często jest, nic ciepłego
Czy zapewnienie pracownikowi budowlanemu takich rzeczy to przesada?
- Dobry pomysł. 35.9% (184)
- Zły pomysł. 64.1% (329)
Sam układając diety innym oraz swoje menu potrafię skrócić listę zakupów do kilku produktów, dostępnych w biedronce czy tesco, a dodatkowo te 3-5 posiłki można przygotować w 20-25 minut mając nawet do dyspozycji dwa palniki.
Poniżej
Omlet (dwie porcje)
- 200 g marchwi
- 50 g awokado
- 40 g WPC
- 3 jajka
- 4 g cynamonu
Obiad (dwie porcje)
- 500 g buraka gotowanego
- 400 g p----i z kurczaka
- 100 g kaszy pęczak z czosnkiem niedźwiedzim, chilli, burakiem (gotowa mieszanka trendy lunch)
- 10 g oliwy
- sos chilli
Deser na noc
- 200 g twarogu chudego
- 125 g owoców leśnych
- 50 ml śmietany 12 %
+/- 1800 kcal
+/- 210 B
+/- 50 T
+/- 125 W
+/- 30 Błonnik
+/- SFA/MUFA/PUFA Ratio - 3:4:1
#mikrokoksy #mirkokoksy #silownia #dieta #odchudzanie #fullborsukworkout
Trochę jak w paście odnośnie poradników DIY.
Ps: wygląda zajebiście, szamałbym ;)
@ludi889: zapraszam ( ͡° ͜ʖ ͡°) i tak gotuje codziennie dla 3 osób ( ͡° ͜ʖ ͡°) to i czwartą wyżywię
@MarianAlkoholik: trzeba właśnie uważać, bo niektóre mają 100 g smaki, a niektóre 80 g. Ja tam i tak wszystko wysypuje do wiaderka po białku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@pheroni: ja sobie wymyśliłem właśnie 4-5 shake'ów również dla ludzi, aby były dosłownie do zrobienia w 2 minuty w takich sytuacjach
https://www.wykop.pl/wpis/30133473/no-to-od-dzis-sam-bede-sobie-mieszal-trendy-lunch-/
a najbardziej lubię:
-no wiesz anon od jutra zaczynam dietę, kupiłam już blender, jagody goji i będę robiła koktajle i wgl kupiłam kiełki
-a nie możesz zacząć po prostu ważyć tego co już masz w lodówce?
-no nie, bo ja tak na
Wiesz akurat czasem sprawdzają się różne podejścia ja do 12 % jestem w stanie zejść dosłownie bez spiny i IFFYM, później po prostu jeśli chce niżej, to wolę sobie zrobić stałe menu bez ważenia a z domu wywalić wszystko co mógłbym zjeść podczas ataki BED.
Ale oczywiście masz racje większość redukcji do normalnego poziomu to wystarczy zacząć z czymkolwiek bez super przygotować, zakupów za 1000 PLN produktów i supli.
Próbowałem podchodzić do ułożonej diety kilka razy i nigdy nie spełniała moich wymagań:
- Wszystkie produkty do kupienia w jednym sklepie,
- Minimalny czas przygotowania (najlepiej obiad gotowany na dwa dni),
- Optymalizacja użycia składników (czyli np. nie kupowanie całej puszki kukurydzy tylko po to by posypać sobie 50 gram do kolacji i nigdy więcej