Wpis z mikrobloga

Jeżeli chcesz iść w IT i nic konkretnego nie zrobiłeś/nie umiesz, to w Krakowie najłatwiej będzie wziąć udział w akademii organizowanej przez duże firmy Nokia/Motorola lub iść na praktyki i zostać później jako Working Student(stażysta).
  • Odpowiedz
@pull-ups: również Comarch organizuje coroczne stazemdla studentów - jakoś teraz powinny być testy więc się zainteresuj ;) staże zaczynają się chyba w lipcu i zazwyczaj łatwo dostać po nich pracę
  • Odpowiedz
@pull-ups: marzec / kwiecień / maj są testy/nabory na praktyki i staże które odbywają się zwykle lipiec / sierpień / wrzesień, więc nie licz na żadne wkręcenie, tylko weź jak człowiek udział w tych ogólno-dostępnych i ogłaszanych. Oprócz tego pogoogluj które firmy brały na staże pythonistów i które firmy w ogóle piszą w pythonie z krakowa i pytaj w tych firmach indywidualnie.
  • Odpowiedz
chyba nie wiesz jakie sa realia

@pull-ups: dokładnie wiem jakie są realia. Nie wmówisz mi, że w branży IT trzeba mieć znajomości, żeby dostać pracę.
  • Odpowiedz
Nie wmówisz mi, że w branży IT trzeba mieć znajomości, żeby dostać pracę.

@mk321: przecież jemu ewidentnie chodziło o realia pracy w zawodzie matematyka, czyli to co mu zaproponowałeś :)
  • Odpowiedz
@aseeon_: niechby się zastanowił zanim poszedł na matematykę.

A jeśli już o to chodzi, to mam też znajomych matematyków. Pracują w bankach, firmach ubezpieczeniowych lub co lepsi w data science. Jeśli on chce Pythona, to niech się go nauczy i idzie w data science. Wtedy nie trzeba będzie go nigdzie wkręcać, bo oferty same będą spływać.
  • Odpowiedz