Wpis z mikrobloga

#bitcoin jestem dumny z poczynań rządu i MF. Stworzyć karuzelę podatkowa i u----c młodzież zafascynowaną nowymi technologiami w celu przyspieszenia procesu emigracji a tym samym zapewnienia im godnego życia xD
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@poduszka: Gadasz o blockchainie, a ja mówię o bitcoinie. Odszedłeś od tematu, a istota główna wcześniejszego posta pozostała. "u----c młodzież zafascynowaną nowymi technologiami". W jaki sposób u----ć? Przecież rząd nie zamyka im dostępu do informacji, nie zamyka im giełd. Nadal mogą rozwijaś swoje zainteresowania. Ludzie są podburzeni TYLKO I WYŁĄCZNIE tym, że nie mogą już tak łatwo na bitcoinie zarobić, a w dodatku tracą kasę na wcześniejszych transakcjach. Czyli o
  • Odpowiedz
@DroMak: Bitcoin to cały ekosystem złożony z blockchaina Bitcoin, protokolu komunikacyjnego Bitcoin, tokenu Bitcoin oraz społeczeństwa programistów pracujących nad kolejnymi rozwiazaniami nazywanymi Bitcoin Improvments Proposals, nie możesz oddzielić jednego elementu by funkcjonowanie nie zostało zakłócone
  • Odpowiedz
@DroMak: polecam przeczytać ten wywiad, szczególnie kawalek o strumieniu blockchain
http://innpoland.pl/142395,anna-strezynska-mc-square-o-rekonstrukcji-rzadu-blockchainie-e-dowodach

Następnie prześledzić profil Dr Krzysztofa Piecha biorącego udział w tym strumieniu.
https://mobile.twitter.com/krzysztof_piech

Wytoczona przez MF interpretacja jest kolejnym krokiem po zamknięciu Ministerstwa Cyfryzacji i wyrzuceniu Pani Streżyńskiej. Jakie będą kolejne kroki? Może i zamknięcie giełd ;)
  • Odpowiedz
@DroMak:

"Bitcoin by szybko zdechł, gdyby nie fakt zarobienia na nim."

Skąd taki lekkomyślny wniosek? Dopóki ludzie wykonują transakcje, a w zasadzie co roku jest wykonywanych coraz więcej transakcji - oznacza że Bitcoin jest potrzebny. Druga sprawa że technologicznie jest tak zrobiony, że nie ważne czy cena spadnie czy nie, sieć się
  • Odpowiedz
@DroMak: Rozumiem, że jesteś jednym z socjalistów, co lubią ludziom zaglądać do kieszeni i zabraniać zarabiać pieniądze. Co cie interesuje to że ktoś zarabia na kryptowalutach? Tylko praca fizyczna i handel kaszanką?
  • Odpowiedz
To jest strasznie demotywujące ze w Polsce praktycznie każda chęć zrobienia czegoś rozwojowego jest zakazywana przez kapitana państwo

@Wurmloch: też to zauważyłem, ale tutaj chodzi tylko o kasę i klasę majętną. Po prostu klasa średnia u nas nie istnieje tak jak na zachodzie, że każdego stać kupić nowe auto za gotówkę - u nas tylko raty, leasing.
Ale co się dziwić jak stanowiska państwowe dostaje się w większości po znajomości,
  • Odpowiedz
@DroMak: Jeżeli możemy cyfryzować wiele aspektów naszego życia, to dlaczego byśmy nie mieli zrobić tego z pieniędzmi? Są już kraje, gdzie w wielu miejscach mogę zapłacić kryptowalutami i nie ma problemu, ale Polska jak zwykle 100 lat za cywilizowanym światem, bo obecna władza, to komuszy spęd ostały myśleniem w latach 60.
Jeżeli wielu ludzi traktuje krypto jako inwestycje, to co w tym złego? Zaraz będziemy zakazywać handlu dziełami sztuki, rzadkimi
  • Odpowiedz
@poduszka:

młodzież zafascynowaną nowymi technologiami

Top kek. Akurat krypto są przykładem całkowitego niezrozumienia tej technologii przez ogromną większość użytkowników.
  • Odpowiedz
@poduszka: Po prostu przyznaj jak człowiek, że się ze mną zgadzasz, a nie czarujesz tu linkami, licząc, ze odwalą robotę za Ciebie. To Ty masz bronić swojego zdania, a nie internet. To jak - ludzie są podburzeni bo tracą kasę, czy nie?
  • Odpowiedz
@DanielAquarius: jakimś dziwnym trafem słysze to codziennie od kilku lat. Rewolucja pieniędzy, cyfrowe szaleństwo .. bla bla bla. Tak jak o rewolucji w komputerach, samochodach i gdziekolwiek indziej. A i tak jak ide do sklepu kupić sok caprio to nadal płacę złotówkami, a zmiany w komputerach sprowadzają się do zwiększenia ramu i wypaśniejszej obudowy, która wygląda jak komputer kosmitów, a jedyne co zrobisz to odpalisz wieśka na ultra. Prawda jest
  • Odpowiedz
@m00n: Rozumiem, że mojego posta nie skumałeś i będziesz dalej wyciągał wnioski z rodzinnej studni? Przeczytaj jeszcze raz - z czego ja się śmieję w poście Op'a.
  • Odpowiedz
@m00n: No, jak wyciągasz z kontekstu, to ja z Twojego posta wyciągam "innego miałem" i wychodzi na to, że jesteś gejem. Przeczytaj mój post w całości. I czekam na Twój wniosek
  • Odpowiedz
@DroMak: Ale ja rozumiem kontekst twojej wypowiedzi, nie rozumiem tylko podejscia które zacytowałem, bo wynika z tego że traktujesz prześmiewczo kogoś kto próbuje na tym zarobić i do tego twierdzisz, że będąc tzw. "dobrym uczniem" można coś w życiu osiagnąć.
  • Odpowiedz