#bitcoin jestem dumny z poczynań rządu i MF. Stworzyć karuzelę podatkowa i u----c młodzież zafascynowaną nowymi technologiami w celu przyspieszenia procesu emigracji a tym samym zapewnienia im godnego życia xD
@muciek112: niedawno obroniłem magistra, temat pracy skupiający się na blockchain. Miałem zakładać firmę w tym temacie tutaj ale tak mnie kukle zaswędziały że aż zrezygnowałem i s--------m stąd xD.
@poduszka: Tak tak "u----c młodzież zafascynowaną nowymi technologiami" - piękny eufemizm od "zafascynowani szybkim pieniondzem, bo jest leniwym ciulem i uczyć się nie chce"
@poduszka: To jest strasznie demotywujące ze w Polsce praktycznie każda chęć zrobienia czegoś rozwojowego jest zakazywana przez kapitana państwo. Najgorzej ze państwu wtórują ludzie i to często młodzi. Nie rozumiem jak można komuś mówić co ma robić ze swoimi pieniędzmi i jeszcze zyskiwać oklask wśród społeczeństwa ( ͡°ʖ̯͡°)
A na Warszawskich Dniach Informatyki minister cyfryzacji tak pięknie mówił o blockchainie, o tym jak młodzi ludzie są przyszłością tego kraju, a Pani minister przedsiębiorczości czy jakoś tak to było powiedziała że chcą sprawić żeby młodzi ludzie nie chcieli wyjeżdżać, widać właśnie
@BenAffleck: Po prostu nazywajmy rzeczy po imieniu. Myślisz, że giełdowicza interesuje sieć blockchain? Technologia kryptowalut? Jak to działa? Nie - interesuje ich jedno - zarobić na tym. Więc gadka o młodzieży zafascynowanej nowymi technologiami to bajki na dobranoc opowiadane chyba tylko po to, by podbudować swoje ego, że nie tylko pieniędzmi się żyje. A prawda jest inna, dobrze wiemy jaka i nie ma co tu owijać w bawełnę i bawić
@DroMak: nie rozumiesz jednej podstawowej rzeczy. Bitcoin jako kryptowaluta jest nierozłączną częścią tej technologii. Jest to jedyny w świecie instrument który można zostać przeliczony na wartość w zależności od adaptacji. Ze względów które napisałem powyżej musisz mieć powiązanie ekonomiczne z adaptacją. Pomysl sobie o tym jak o lodówkach, samochodach, prądzie czy internecie. Każda z tych technologi się stopniowo rozwijała zwiększając adaptacje na świecie. Internet pierw też byl postrzegany wyłącznie jako
Komentarz usunięty przez autora
Masz tam coś już na oku?
@DroMak: a co w tym złego? Dopóki nie jest to kradzież/oszustwo, to chyba jest ok.
źródło: comment_wTxcDKILqm86QhxVahjiX5hQPCBYFGLZ.jpg
Pobierz