Aktywne Wpisy
Menel94 +50
Do tych co piszą komentarze typu: "ale trzeba być frajerem by zapłacić za dostęp do gali itp.". Jeżeli dla was wydanie raz na jakiś czas 40 zł na rozrywkę to jakiś wielki problem, to może zastanówcie się nad swoim życiem i pomyślcie co zrobić by zarobić trochę godniej. Zrozumcie że dla większości ludzi to są jakieś śmieszne, nic nie znaczące pieniądze, bilet do teatru potrafi teraz kosztować lekko ponad 100 zł.
#
#

lubie-sernik +6
Co robisz, czemu nie śpisz? O której jutro Wstajesz?
Tylko poważne oferty
Tylko poważne oferty

Wykopowi programiści, potrzebuję rady, natchnienia, pewnych sugestii. Potrzebuję w swojej aplikacji narysować wykres.
Zbieram dane z czujnika temperatury i udostępniam to sobie w necie jako json. Potrzebuje te dane narysować na wykresie.
Myślę, że biblioteka którą wybrałem https://github.com/PhilJay/MPAndroidChart będzie do tego odpowiednia. Ale zapytacie: Gdzie problem? Otóż dane z czujnika wysyłane są nieregularnie w ciągu doby (Praca czujnika w ciągu doby jest nieregularna, raz jest włączony raz nie. Jeśli działa, to wysyła dane około 2 razy na minutę). Najlepszą opcją byłoby stworzenie wykresu dobowego od 00:00:00 do 23:59:59. Tylko jak do tego się zabrać? Stworzyć dużą kolekcję danych o rozmiarze 60sekund*60minut*24godziny i uzupełniać dane tylko tam gdzie mam wartości? Co w przypadku wyświetlania daty na osi x(będzie tego ogromna ilość). A może jakoś inaczej do tego się zabrać? Dziękuje za wszystkie wnoszące coś do dyskusji komentarze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
* czujnik działał od godziny 04:00:00 do 07:00:00 i od 14:00:00 do 21:00:00, wysyłał jakieś tam próbki o nieregularnych odstępach czasu
* na telefonie wyświetla się wykres 24 godzinny, ale wartości są pokazane tylko w tych w/w godzinach. coś jak na obrazku :P
źródło: comment_xp9AVvf7rJsA2G7mQOmFn6Fk2DgfddeU.jpg
Pobierzgraph.viewport.setMinX(0.0)graph.viewport.setMaxX(20.0)
Tymi metodami zawężysz sobie dziedzinę.