Aktywne Wpisy
ATAT-2 +67
Nawiązując do wczorajszej dyskusji o pijanych kierowcach (i tradycyjnie atakowania 'złego prawa') napiszę swoją niepopularną opinię - dopuszczalna ilość alkoholu we krwi dla kierowców powinna wynosić 0 promili (słownie - zero).
Czy naprawdę tak trudno jest niektórym wytrzymać bez alko nawet w małej ilości? Tak trudno zaplanować nie spożywanie gdy akurat będziemy autem jechać? Zjeść obiad bez piwa w zestawie (tak wiem wiem 'na zaaaachodzie to piją wino i p--o a
Czy naprawdę tak trudno jest niektórym wytrzymać bez alko nawet w małej ilości? Tak trudno zaplanować nie spożywanie gdy akurat będziemy autem jechać? Zjeść obiad bez piwa w zestawie (tak wiem wiem 'na zaaaachodzie to piją wino i p--o a
źródło: image
Pobierz
ATAT-2 +172
Korzystając z dostępności serialu na Prime wreszcie się skusiłem na Twin Peaks, chociaż miałem obawy czy łatwo przyswoję serial sprzed 35 lat.
Jak to się genialnie ogląda to głowa mała...
Spokojne sceny, długie statyczne ujęcia, brak przebodźcowania ciągłymi zmianami kamery czy muzyki. Zdecydowanie poszliśmy w złym kierunki.
Oczywiście
Jak to się genialnie ogląda to głowa mała...
Spokojne sceny, długie statyczne ujęcia, brak przebodźcowania ciągłymi zmianami kamery czy muzyki. Zdecydowanie poszliśmy w złym kierunki.
Oczywiście
źródło: image
Pobierz

... Do treści umowy o pracę dodaję się zdanie: "Udział honorarium za utwory będące przedmiotem prawa autorskiego w wynagrodzeniu 75%".
Z tego co czytam ten procent wynosi raczej 50%. Czy coś jest nie tak czy czegoś tu nie rozumiem?
#programowanie #praca #prawo
* 75% to udział "honorarium za utwory będące przedmiotem prawa autorskiego" wynikające z umowy,
* 50% to koszt uzyskania przychodu wynikający z przepisów prawa.
Pierwsze ustalone umownie, może być na innym dowolnym poziomie. Drugie - niezmienne.
Tutaj masz ulge liczoną od 75% pensji, zazwyczaj na uop.
Komentarz usunięty przez autora
Programiści są kryci z ulgami, bo tworzą konkretne rzeczy - soft = kod.
Komentarz usunięty przez autora