Wpis z mikrobloga

Korzystając z dostępności serialu na Prime wreszcie się skusiłem na Twin Peaks, chociaż miałem obawy czy łatwo przyswoję serial sprzed 35 lat.

Jak to się genialnie ogląda to głowa mała...

Spokojne sceny, długie statyczne ujęcia, brak przebodźcowania ciągłymi zmianami kamery czy muzyki. Zdecydowanie poszliśmy w złym kierunki.

Oczywiście nie może zabraknąć kilku cringowych momentów, ale nadaje to klimatu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#seriale #prime #twinpeaks #kino
ATAT-2 - Korzystając z dostępności serialu na Prime wreszcie się skusiłem na Twin Pea...

źródło: image

Pobierz
ATAT-2 - Korzystając z dostępności serialu na Prime wreszcie się skusiłem na Twin Pea...
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ATAT-2: Też jakiś czas temu oglądałem wszystko po kolei, łącznie z filmem. Wielu rzeczy nie łapałem jako dzieciak, teraz już wiem o co chodziło z wisienką ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Oczywiście nie może zabraknąć kilku cringowych momentów

@ATAT-2: Tzn? To jest ten serial Davina Lyncha, co nie? Jakoś rzadko keidy mam filmy i seriale ochotę oglądać, ale zawsze go chciał ja nadrobić
  • Odpowiedz
@ATAT-2: kiedyś w wiadomościach każdy materiał zaczynał się od znaku z nazwa miejscowości
i pojechali cos nakrecic do Pcimia a tam ktoś dopisał peaks, Pcim Peaks
  • Odpowiedz
@ATAT-2: nie wiem, na którym odcinku jesteś, i na ile znasz twórczość Lyncha, ale przygotuj się na to, że w pewnym momencie zrobi się mocno dziwnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zwłaszcza jeśli planujesz oglądać Fire Walk with Me i sezon trzeci TP
  • Odpowiedz
@ATAT-2: A ja niedawno powróciłem do "Z Archowum X", bo jest dostępny na Disney+ i mogę z całą stanowczością stwierdzić, że ten serial również się nie zestarzał. Dobre aktorstwo, cięte dialogi, świetne zdjęcia i imponujące efekty specjalne. Miejscami ma się wrażenie, że to jest film kinowy, a nie produkcja telewizyjna.
patryk-wuwuw - @ATAT-2: A ja niedawno powróciłem do "Z Archowum X", bo jest dostępny ...
  • Odpowiedz
@ATAT-2: ojjj tak, ja sobie właśnie też na Prime odpaliłem TP, ale sezon 3 (lub też "The Return"). Wszystkie zalety, które wymieniasz są i tutaj, w serialu nakręconym ~25 lat po oryginalnym.
Nie wiedziałem, że są dwa pierwsze sezony, ale okazało się że są schowane za skyshowtime

Swoją drogą, to w jakiej jakości jest ostatni sezon z 2017 na Prime to jest jakiś skandal... Musiałem ściągnąć z Zatoki ostatecznie.
  • Odpowiedz
serial tak

@ATAT-2: Na prime jest dostępny 3 sezon, 1 i 2 jest w skyshowtime, tak się tylko składa, że jest dostępne przez prime, ale trzeba mieć dodatkowy pakiet. To tak tylko w ramach sprostowania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz