Aktywne Wpisy
Sprawdźmy po tych wszystkich opadach ile realnie spadło deszczu we Wrocławiu i porównajmy to do tych wszystkich apokaliptycznych prognoz. Moim zdaniem jest jak zwykle czyli gra na emocjach dobrze się sprzedaje. Zobaczmy za kilka dni jak to ma się do rzeczywistych pomiarów.
#wroclaw
#wroclaw
Roksanos 0
Z tego co wiem, prawo nie powinno się kierować emocjami. Dlaczego dziecko ma ponosić karę za zło swojego ojca?
Nie mówcie mi że płód to nie człowiek, bo co czyni człowieka człowiekiem? Ateizm nie nadaje człowiekowi żadnej godności, dlatego w jego świetle "nie zabijaj" jest tylko grzecznością.
Dlaczego niewinne dziecko ma ponosić 100 kroć surowszą kare niż winny ojciec?
Z całym szacunkiem, ale nie rozumiem babskich, histerycznych uczuć. Prawo nie może się na nich opierać.
#przemyslenia #filozofia #prawo #aborcja #bialyprotest
Prawo powinno się opierać m. in. na szacunku do ludzkiego życia, który z laickiego punktu widzenia jest umowny.
Ano nie posiada, bowiem człowiek w swojej 'inicjalnej formie' [wyrażenie-konsensus, aby nie w dawać się w niekończącą się dyskusję czy połączona komórka jajowa z plemnikiem to jest zygota, zarodek, embrion, człowiek czy może nie-człowiek - człowiek w tym przypadku to wyrażenie nieostre] nie posiada (jeszcze) woli w ogóle.
Rozumiem, że w swojej interpretacji całej tej awantury po
"A ja po stronie sprawiedliwości, zwłaszcza gdy się jej odmawia komuś kto ma prawo głosu i wolę i jest"
Pusty frazes. Nic pan nie powiedziałeś. Żegnam.
Adios.
A tak, zapomniałam, jak się urodzi to już nie twój problem.
Tak zwani obrońcy życia(oczywiście tylko do momentu
Ale kawaler, nawet gdyby spełniał kompetencje, nie dostanie dziecka do adopcji.
Powiem na ocieplenie swojego wizerunku, że mi by nie przeszkadzało takie dziecko gdybym miał się z ofiarą gwałtu ożenić, lub gdyby niedaj Boże moją żone ktoś
To oczywiście zarys kierunku, trzeba dopracować szczegóły, ale od czegoś należy zacząć.
I kto tu niby kieruje się uczuciami? Przypisywanie zarodkom pełnego człowieczeństwa jest wbrew medycynie.
Stary człowiek z martwym mózgiem to też człowiek, ale już nie osoba. Odłączamy od aparatury i umiera. A nikogo się nie morduje.
Usuwanie płodu bez mózgu powinno być na życzenie. Później tylko w szczególnych przypadkach.